Kultura / Zabava in prosti čas

Zajtrk + KiKi v MCMC (Akustika)

14. 6. 2024 avtor: Center mladih Koper
banner dogodka

Mladinski center Markovec City ponovno vabi na cikel akustičnih koncertov, na prelepi zelenici z višto na Koper. Cikel bomo otvorili z zasedbama Zajtrk in KiKi, tako da vabljeni vsi ljubitelji hudomušnih folk pripovedi ter magičnega (skoraj) nadrealizma. 

Etno šansonski glasbeni dvojec Zajtrk sestavljata Laura Krajnc (vokal, violina) ter Sven Horvat (kitara, vokal). Oba sta ljubitelja pravljic, zgodb, pripovedk, smešnih anekdot, teatra in ostalih hudih muh, kar vse se prepleta z njunim glasbenim ustvarjanjem. Ker glasbi pustita, da ju pelje kamor želi, sta žanrsko zelo odprta, z določenim žanrom podpreta in ilustrirata emocije ter zgodbe v pesmih. Tako njune skladbe prepletajo folk in etno s punkovskim šansonom, kabarejem, jazzom in bluesom ter popom in rockom v trd, alternativen kantavtorski izraz.

Člana zasedbe si prizadevata predvsem za ohranjanje slovenskega jezika v besedilih, ohranjanje družbene kritičnosti in hudomušnosti, avtonomnosti ustvarjanja, dobrega humorja ter vnašanje ljudskega v glasbo. Njuna glasba odseva predvsem zanimanje za človeka ter za njegovo in njeno komično, uporniško, zmedeno, tragično, nesrečno in srečno življenje.

Kantavtorico KiKi, ki jo je Radio Študent opisal kot »čarovnico intimnih pripovedk«, ste letos lahko poslušali na festivalu MENT Ljubljana. Njene pesmi so nekoliko čudaške in občasno temačne, ne manjka pa jim čustvenih izpovedi in lepih harmonij. KiKi je lani izdala svoj prvi album KRiKi, ki ga lahko tudi sami poslušate na vseh streaming platformah in preverite, ali gre res za “magični folk pop”.

Vstop je prost!

*Dogodek omogočajo Mestna občina Koper, ZMKT in Center mladih Koper.