Zabava in prosti čas

Druženje mladih v Šentjurju in spoznavanje Balija

13. 3. 2024 avtor: Mladinski center Šentjur
Mladinski center Šentjur, druženje in spoznavanje Bali-ja

Na eno izmed februarskih sobot je v Mladinskem centru Šentjur potekalo pustovanje v Aktivatorju z nagradami za vse mlade, ki so se našemili v maske. Bilo je polno veselja, ustvarjalnosti in zabavnih aktivnosti.

mladi

Dogodek je bil poln raznolikih dejavnosti, ki so mladim omogočile, da so se izražali, zabavali in preživeli zabaven sobotni večer. Ena od najbolj priljubljenih dejavnosti je bilo ustvarjanje in peka mišk, ki so jih mladi sami pripravljali. Ta dejavnost ni le spodbujala kreativnosti, ampak je tudi okrepila ročne spretnosti udeležencev, ki so se lahko preizkusili v pripravi.

mladi

Ob vonju sveže pečenih mišk so se mladi veselo družili in izmenjevali izkušnje, sledil pa je turnir v namiznem tenisu, kjer so se mladi med partijami namiznega tenisa smejali, spodbujali in se medsebojno spoznavali.

Mladi iz Šentjurja se družijo in jedo miške, ki so jih sami naredili.

Poleg tekmovanja v namiznem tenisu so se mladi lahko preizkusili tudi v različnih družabnih igrah, ki so dodatno popestrile dogajanje. Skupaj so preizkušali svoje spretnosti in veščine ter se ob tem neizmerno zabavali. Domov so odšli polni novih vtisov in znanj in prijateljstev.

Takšni dogodki pomembno prispevajo k ustvarjanju povezav med mladimi in krepitvi skupnosti ter spodbujanju pozitivnih vrednot, kot so sodelovanje, ustvarjalnost in zabava.

Več slik je na voljo tukaj.

V četrtek, 22. februarja je Mladinski center Šentjur organiziral potopisno predavanje indonezijskega otoka Bali. Predavala je Alja Leskošek, ki je udeležencem predavanja predstavila svoje štirinajstdnevno raziskovanje otoka. Predavanje je temeljilo na subjektivnem pripovedovanju začinjeno s slikovnim gradivom, kar je še dodatno pritegnilo zanimanje mladih.

V prvem delu srečanja so najstniki so spoznali Indonezijske navade, tradicije, posebnosti, kulturo in njihovo vero. Potopisno predavanje je potekalo v sproščenem vzdušju, kjer mladostniki niso samo spoznavali Balijske lepote in običaje, temveč so uživali tudi v druženju. Mladi so vzpostavili z Aljo sproščen dialog in s pomočjo njihove radovedne naravnanosti pa so pridobili koristne informacije.

Mladinski center Šentjur, potopisno predavanje Bali

Po končanem potopisu so mladi preizkusili tudi sok guave, katerega prebivalci Balija zelo radi pijejo. Ob koncu so mladi izrazili navdušenje nad pridobljenim znanjem ter izkušnjo degustacije sokov. Dogodek je tako predstavljal odlično priložnost za združevanje učenja, zabave in kvalitetno preživljanje večera ob zanimivi degustaciji.

Več slik iz Balija je na voljo tukaj.