Zabava in prosti čas

Dvodnevni festival FUL FEST v Celjskem mladinskem centru več kot uspel

11. 9. 2023 avtor: Celjski mladinski center
festival FUL FEST

V Celjskem mladinskem centru je 25. in 26. avgusta že drugo leto potekal dvodnevni festival urbanih legend – FUL FEST. Organizatorji so poleg uspešno izvedenih večernih koncertov, obiskovalcem ponudili tudi pester nabor brezplačnih kulturnih, umetniških, športnih, glasbenih in drugih aktivnosti.

Festival FUL FEST
Festival FUL FEST

Prvi dan festivala, v petek, 25. 8., se je dogajanje pričelo na zadnjem vrtu MCC kavarne, kjer so obiskovalci lahko preizkusili svoje znanje na stojnici EUROPE DIRECT Savinjska, zavrteli kolo sreče, odgovorili na vprašanja o EU in zadeli mikavne nagrade. Prav tako se je s svojo stojnico predstavila Skupnost višjih šol Celje, kjer so mladi lahko pridobili vse informacije o nadaljnjem šolanju. Z nami je bilo tudi društvo AED in Mladinski center Dravinjske doline, kjer so si obiskovalci lahko izdelali svoj čisto unikaten ”tote bag”. Tisti najbolj tekmovalni so se lahko pomerili v športnih igrah, napihljivi zabavi in lumparijah s Samanto. Z nami so bile tudi dijakinje kozmetične šole Celje, ki so poskrbele za urejen videz nohtov in super festivalske frizure. Nenazadnje pa smo v trajnostnem duhu lahko obiskali stojnico z rabljenimi oblačili, ki je delovala kot ”izmenjevalnica”. Tina Lisjak pa je izvedla delavnico joge za začetnike, nad katero so bili obiskovalci naravnost navdušeni. Celoten dnevni program pa sta glasbeno začinila DJ duo Bingl Bongl!

V večernih urah se je dogajanje prestavilo v atrij Celjskega mladinskega centra, ki se je dodobra napolnil še pred začetkom koncerta. Najprej smo lahko navdušeno spremljali ”breakdance” nastop starostno zelo raznolike skupine plesalcev iz BREAK THE FLOOR Slovenija. Po uspešno zaključeni plesni točki pa je na oder stopil poet Skova s svojim bendom Skovani. Skova in Skovani so naravnost navdušili s svojimi funky ritmi, jazz vložki in pomenljivimi besedili. Potem pa je sledil težko pričakovani koncert primorske rap dive Masayah, katero je množica pospremila z bučnim aplavzom. Za plesno vzdušje po koncertu pa je za mešalno mizo stopil še RokiD.

Festival FUL FEST
Festival FUL FEST

Dogajanje so nadaljevali v soboto, 26. 8., ko so bila pričakovanja še višja. Sprva so prav tako začeli na zadnjem vrtu, kjer so obiskovalci ponovno lahko obiskali stojnici EUROPE DIRECT Savinjska in Skupnost višjih šol. Prav tako so se lahko pomerili v različnih igrah napihljive zabave ali pa se samo spočili v ”chill kotičku”. Tudi drugi dan je bilo s strani dijakinj kozmetične šole Celje poskrbljeno za festivalski videz obiskovalcev. Za glasbeno spremljavo sta tokrat poskrbela Nedicine in Vibrain, ki sta naravnost iz Srbije prinesla izjemno pozitivno vzdušje in svežo glasbo, ki obiskovalcev ni pustila ravnodušnih.

Dogajanje se je potem ponovno preselilo v atrij Celjskega mladinskega centra, kjer so začeli s težko pričakovanim in razprodanim koncertom! Kot predskupina so nastopili Cherry Flavoured, ki so oder dodobra ogreli za skupino Kokosy, nad katero so bili obiskovalci naravnost navdušeni. Nenazadnje pa je na oder stopila težko pričakovana skupina MRFY, s katerimi je množica prepevala prav vsako pesem. Zdelo se je, da so obiskovalci očarani nad programom in izvedbo celotnega festivala.

Skupno je v dveh dneh FUL FEST obiskalo okoli tisoč obiskovalcev, ki so bili izjemno zadovoljni tako z dnevnim kot z nočnim dogajanjem.

Organizatorji pravijo, da so ponosni in veseli, da jim je ponovno uspelo izpeljati tako velik dogodek, s tako pestrim naborom tudi brezplačnih aktivnosti! Ob tem se želijo zahvaliti vsem sponzorjem, brez katerih tako uspešna izvedba ne bi bila mogoča. Za sodelovanje se zahvaljujejo Grafiki Gracer, Nepremičninam Celje, Klubu študentom občine Celje, Woltu Slovenija, Olaii in Killing production.

Fotogalerija 1. dne je na voljo tukaj – Lola Sovič

Fotogalerija 2. dne je na voljo tukaj – Andraž Strmičnik

Prav tako si lahko tukaj ogledate promocijski video – Blaž Bednjički

Fotografije: Celjski mladinski center ter zgoraj navedeni avtorji