Zabava in prosti čas

E.T. je pristal v Krškem!

30. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Ego Trip ali E.T. na kratko je trening za mobilnost mladinskih delavcev, ki je nastal pod kreativnimi prsti zaposlenih v Mladinskem centru Krško in se osredotoča na pozitivno samopodobo posameznikov. Treninga se je od 8.7. do 18.7. 2019 udeležilo 20 mladih iz sedmih držav, ki svoj čas posvečajo delu z mladimi v njihovi skupnosti in imajo posluh za problematiko mladih.

Na treningu so mladinski delavci skozi različne delavnice spoznavali metode NLP (nevrolingvistično programiranje), se preizkusili v tehnikah gledališča zatiranih in z različnimi aktivnostmi gradili medsebojno spoštovanje in krepili svojo samopodobo.

Matic I. , eden izmed slovenskih udeležencev treninga pravi: ˝Že na splošno se mladi premalo ukvarjamo s svojo samopodobo in o tem kako komuniciramo z ostalimi. Zato je bil ta trening prijetna osvežitev, v kateri smo lahko z izvirnim načinom dela in v sproščenem vzdušju pilili naše vzorce razmišljanja, se vživljali v različne situacije ter spoznavali ljudi iz različnih koncev sveta. Večina udeležencev treninga se v svojem delu srečuje z ranljivimi uporabniki. Ti ob sebi še kako potrebujejo nekoga, ki zna prepoznati najprej svoje potrebe in se soočiti s svojimi vzorci razmišljanja, nato pa jih tudi prepoznati pri drugih. Trening mi bo ostal v lepem spominu zaradi novih poznanstev, aplikativnih metod ter vseh vesoljskih prispodob.˝ 

Vir in foto: Mladinski center Krško