Šport

Evropski teden mobilnosti 2023: Pump track tekmovanje

6. 10. 2023 avtor: Celjski mladinski center
pump track

Europe direct Savinjska, ki deluje pod okriljem Celjskega mladinskega centra, je v petek, 29. 9. 2023, uspešno izvedla še en dogodek v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2023.

Tokrat so v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije (Sloski) organizirali Pump track tekmovanje, ki je potekalo na pump track stezi v mestni četrti Dečkovo naselje v Celju. Tekmovanja se je udeležilo petnajst tekmovalcev, ki so se preizkusili v vožnji s kolesi in skiroji. Za popestritev programa je poskrbela Maruša-Šušy iz Radia Fantasy, ki je zbrane nagovorila, tekmovalcem pa zaželela srečo in čim boljše reztultate.

Vsi tekmovalci so prejeli uporabne in inovativne MCC nagrade, tisti najboljši pa so bili deležni prav posebnih nagrad, ki do jih priskrbeli: ZPO Celje, Muzej novejše zgodovine Celje, Slovensko ljudsko gledališče Celje in Tehnopark Celje.

V Celjskem mladinskem centru se zahvaljujejo vsem, ki so kakorkoli prispevali k uspešni izvedbi dogodka. Posebna zahvala pa gre tudi Mestni občini Celje za vso podporo.

Europe direct Savinjska in Celjski mladinski center sta navdušena nad zanimanjem in številom obiskovalcev. Verjamejo, da s tovrstnimi dogodki med mladimi spodbujajo šport in druženje na prostem.

V oktobru pa bodo izpeljali še en dogodek v sklopu ETM2023, katerega so bili zaradi slabega vremena primorani prestaviti in to je Jumicars na Osnovni šoli Glazija, ki pa bo namenjen zaprti skupini.

Fotogalerijo najdete tukaj.