Kultura

Festival MIT, festival mladinskega inovativnega teatra Ljubljana

11. 11. 2022 avtor: KUD Pozitiv

KUD Pozitiv in Dijaški dom Ivana Cankarja organizirata Festival MIT – festival mladinskega inovativnega teatra, ki bo potekal med 10. 1. in 21. 2. 2023. Namen festivala je dati priložnost mladim gledališkim skupinam iz vse Slovenije, da pokažejo svoje delo, najboljše pa bodo zanj tudi nagrajene.

Kdo lahko sodeluje?

Srečanje mladinskih gledaliških skupin je namenjeno ljubiteljskim gledališkim skupinam, pri čemer sta pogoja, ki ju morajo izpolnjevati igralci/nastopajoči, starostna omejitev do vključno 25 let, celotna predstava pa ne sme biti krajša od 30 minut

Na MIT-u lahko sodelujejo skupine, ki jih veseli odrsko uprizarjanje ter se s prijavljeno predstavo še niso udeležile festivala MIT v preteklih letih ali bile uvrščene na državni nivo Festivala Vizije, festivala mladinske kulture, v letu 2022 ali v preteklih letih.

Prednost imajo sodobno/inovativno zasnovane predstave z avtorskim pristopom.

Kako poteka izbor?

Vse prijavljene predstave si najprej ogleda selektor MIT-a, ki nato izbere 5 tistih, ki se bodo potegovale za dve glavni nagradi, MUZI – muzo za najboljšo predstavo v celoti ter muzo za inovativnost.

Izbor predstav temelji na naslednjih merilih:

Rok za prijavo in oddajo videoposnetka je do 1. 12. 2022. Prijavo s povezavo do posnetka predstave naj skupine pošljejo na e-mail naslov FestivalMIT2023@gmail.com. Nabor izbranih predstav bo objavljen najkasneje do 23. 12. 2022.

Prijava naj vsebuje:

  1. Naslov in kratek opis predstave.
  2. Kratek opis skupine ter seznam nastopajočih: ime, priimek in starost.
  3. Povezavo do posnetka predstave.

Otvoritev Festivala MIT in nastop prve tekmovalne skupine bo v torek, 10. 1. 2023, ostale predstave bodo sledile vsak naslednji torek do zaključka festivala in podelitve nagrad MUZ, ki bo v torek, 21. 2. 2023.

Nagrade:

Tekmovalne predstave bo ocenjevalna 3-članska strokovna žirija, ki bo ob zaključku festivala podelila dve nagradi:

– MUZO za najboljšo predstavo v celoti

– MUZO za inovativnost


Skupinam, ki se bodo uvrstile na MIT, bo na voljo sodobno opremljena gledališka dvorana, primerna tudi za plesne predstave z vso tehniko in tehnično podporo osebja festivala. V kolikor skupina potrebuje specifično tehnično opremo, ki je organizator ne more zagotoviti, jo mora v dogovoru z organizatorji priskrbeti sama.