Angažiraj se / Kultura

Filmski tabor Mad about film 2019

8. 7. 2019 avtor: Uredništvo

Pri zavodu Vizo v sklopu svojega mladinskega programa Mad About Film že četrto leto organizirajo filmski tabor v Beli krajini. Tabor, namenjen mladim med 15 in 19 let, bo potekal od 7. do 13. avgusta 2019 v Gorenjih Radencih. V osrčju reke Kolpe boste nastanjeni v počitniškem domu CŠOD Radenci

Organizatorji pravijo, da ne gre za klasičen filmski tabor, saj mentorji z mladimi filme gledajo in se veliko pogovarjajo o vseh vrednostih in bogastvu filmske umetnosti. Seveda imajo tudi filmske in drugačno-ustvarjalne delavnice, dopoldneve pa preživijo ob in v reki Kolpi.

V sklopu tabora vsako leto pripravijo mini filmski festival, kamor povabijo filmske goste, se z njimi družijo, z amlade pa bodo pripravili tudi filmske delavnice.

Letošnja gosta sta režiserka Urrša Menart, zadnja dobitnica nagrade Vesna za najboljši slovenski film leta 2018 in prva ženska, ki je prejela to nagrado pri nas, in igralec Voranc Boh, ki se je proslavil v filmu Razredni sovražnik režiserja Roka Bička, danes pa se posveča tudi lutkam, petju in televiziji.

Vse o taboru in prijavo najdete tukaj.

Vir in foto: Zavod Vizo