Angažiraj se / Prostovoljstvo

Forum o prostovoljstvu

14. 11. 2018 avtor: Uredništvo

Slovenska filantropija v četrtek, 29. novembra 2018, pripravlja Forum o prostovoljstvu s temo solidarnost mladih, ki bo potekal v prostorih Hiše EU v Ljubljani.

Prostovoljstvo je za mlade izjemna priložnost za izkustveno učenje solidarnosti in aktivno državljanstvo v praksi. Izkušnje doma in v tujini kažejo, da prostovoljskega aktiviranja mladih ni dobro prepuščati naključju, saj se sistemska podpora na tem področju močno obrestuje. Letošnji forum zato Slovenkska filantropija vsebinsko usmerja v razmislek o tem, kako ustvariti spodbudno in podporno okolje za vključevanje mladih v prostovoljstvo in kako med mladimi aktivno širiti solidarnost.

Na forumu boste imeli besedo mladi prostovoljci, izkušeni mentorji in predstavniki organizacij, ki uspešno razvijate prostovoljske programe mladih, pa tudi govorci iz ključnih organizacij za razvoj mladinskega dela pri nas. Prisluhnili boste lahko predstavitvam izjemnih prostovoljskih projektov in v delovnih skupinah skupaj razmišljali o smernicah za še uspešnejše vključevanje mladih v prostovoljstvo in širjenje vrednote solidarnosti.

Mladi prostovoljci se lahko foruma udeležite preko prijave v elektronski obliki, najkasneje do petka, 23. novembra 2018. 

Preliminarni program si lahko ogledate TUKAJ.

Več