Kultura / Zabava in prosti čas

Generator festival 2023

6. 9. 2023 avtor: Zavod za mladino in šport Krško
generator festival

Tudi letos smo v Zavodu za mladino in šport Krško izvedli tradicionalni Generator festival. Dvodnevni dogodek je letos potekal v petek, 25. 8. 2023, in soboto, 26. 8. 2023. Festival je, kot vsako leto, ponujal pester program za različne ciljne skupine. Dopoldanski program je bil namenjen otrokom, popoldanski in večerni del pa mladim in “mladim po srcu”.

V petek dopoldne  smo se družili z Dono in Markom iz društva PoPasje, ki sta nam priredila izvrstno delavnico s kužki in PoPasje howShow. Kot je razvidno s spodnje slike , so v delavnici uživali tako otroci, kot tudi mladi in odrasli. Delavnica je bila poučna in hkrati zabavna. Otroci so se naučili kako “rokovati” s psi in do njih pristopiti, se nasmejali ob trikih, ki so jih kužki izvajali, na koncu pa so jih smeli tudi pobližje spoznati.

Navdušenje nad predstavo s kužki PoPasje howShow.
Navdušenje nad predstavo s kužki PoPasje howShow.

Popoldne je sledila plesna delavnica hip hopa, s plesnim klubom Lukec. Obiskala nas je pozitivna in energična trenerka Dea, s katero smo spoznali nekaj osnovnih korakov hip hopa.

Zvečer pa sta za večerno zabavo poskrbela benda Ekstaza in Prismojeni profesorji bluesa. Koncerta se je udeležilo okoli 100 ljudi, nihče od obiskovalcev pa ga zagotovo ne bo zlahka pozabil.

Večerni koncert: lokalni bend Ekstaza.
Večerni koncert: lokalni bend Ekstaza.
Večerni koncert: Prismojeni profesorji bluesa.
Večerni koncert: Prismojeni profesorji bluesa.

V sobotno dopoldne smo zakorakali z otroško predstavo Gledališča Zapik, ki so se nam predstavili z japonsko umetnostjo pripovedovanja ob slikah ob lesenem odru – Kamišibaj. Le-ta ljudem vseh generacij in iz različnih okolij pomaga prisluhniti sebi in jih na način umetnosti povezovati z drugimi.

Popoldne se nam je pridružila Manca Grubič, bolj znana pod imenom Manca narejeno s srcem. Ustvarjali smo unikatni nakit s tehniko iz fimo mase. Nastali so krasni obeski za verižice.

Ustvarjalna delavnica: Manca narejeno s srcem.
Ustvarjalna delavnica: Manca narejeno s srcem.

Drugi večer festivala smo namenili našim mladim, lokalnim Krškim raperjem – Galu, Kristjanu in Ninotu, znanim pod imeni CDW, Big Kick in Yung Voodoo. Njihovega koncerta se je udeležilo okoli 50 ljudi, bil pa je prava poslastica za ljubitelje rap glasbe.

S festivalom Generator smo zaključili poletne aktivnosti našega zavoda, z novim šolskim letom pa že pripravljamo nove aktivnosti za mladino.

Vir: Zavod za mladino in šport Krško, https://zms-krsko.si/

Foto: zaposleni ZMŠ Krško