Organizacije za mlade / Prostovoljstvo

Igriv vikend na Doživljajskem igrišču

15. 9. 2020 avtor: Društvo Center za pomoč mladim

Iz Centra za pomoč mladim smo prejeli zapis mladega prostovoljca Sergeja Črneca, v katerem je opisal potek atktivnosti, ki so jih preživeli v sklopu igrivega vikenda na Doživljajskem igrišču. Doživljajsko igrišče je edinstven in poseben prostor, ki otrokom in mladim ponuja različne čudovite aktivnosti. Mladinski delavci, prostovoljci in otroci iz Doživljajskega igrišča so celotni vikend namenili dogodku Noč na igrišču.

Sergej je o petrem vikendu zapisal: »Igrivega vikenda se je udeležilo 25 mladih in 5 mladinskih delavcev. Program aktivnosti so mladi pripravili skupaj s sodelavci Centra za pomoč mladim na dveh pripravljalnih sestankih. Z igrivim učenjem odgovornosti zase, so si udeleženci zagotovili dobro počutje znotraj skupine in prijeten vikend v objemu narave. Za prenočišča ter obroke so mladi poskrbeli kar sami. Nekateri so prespali v svojih hišicah, drugi v šotorih, spet tretji, pa kar pod milim nebom. Ob večerih so se podružili ob ognju, odigrali kakšno partijo kart ali kakšne druge družabne igre. Postavili pa so si tudi pravo kino na prostem, kjer so uživali v krajših animiranih filmih.

Čez dan so se s kolesi odpeljali do Mariborskega otoka, kjer so čofotali in se vozili po toboganih. Najpogumnejši so se odpravili raziskovat otok, dišeče cvetlice in bleščečo kamenje in v pesek zapisali svoja imena.

Zadnji dan so se mladi željni adrenalina odpravili v Pustolovski park Betnava, kjer so se vzpenjali po različno težavnih progah in si čestitali ob preplezanih smereh.  Skupina raziskovalcev so pot nadaljevali do koruznega labirinta, kjer so z skupnimi močmi prišli skozi sam labirint in z dovoljenjem lastnika nabrali slastno koruzo, ki smo jo spekli na ognju pred odhodom domov

Vir in foto: Center za pomoč mladim, Sergej Črnec