Digitalizacija / Izobraževanje

IT punce

16. 10. 2018 avtor: Zavod Nefiks

Statistični podatki kažejo, da imajo dekleta (predvsem tista z družboslovno in humanistično izobrazbo) več težav pri vstopu na trg dela kot fantje.

Z dogodkom IT punce želi Zavod Nefiks, v okviru projekta Meet and Code 2018, dijakinjam in študentkam približati svet programiranja. Enodnevni dogodek se bo odvil v sredo, 17. oktobra 2018, med 15. in 19. uro v prostorih Zavoda Nefiks (Ob dolenjski železnici 12, Ljubljana).

Vsa zainteresirana dekleta se lahko prijavite TUKAJ do torka, 16. oktobra.

Predstavili ti bodo zgodbe odličnih slovenskih programerk in pokazali, da so lahko tudi ženske uspešne v IT svetu. Udeleženke se boste v sproščenem vzdušju srečale tudi z osnovami programiranja makrojev v Excelu ter s preoblikovanjem tem v WordPressu (html in CSS).

Poznavanje osnov programiranja je izredno pomembna kompetenca, ki lahko poveča tvoje zaposlitvene možnosti. Si predstavljaš, da si lahko prav ti povezovalni člen med programerji (ki jih nihče ne razume in naročniki v podjetju? Kdo ve, morda pa se katera navduši in opogumi tudi za to, da resneje vstopi v svet programiranja in začne svojo karierno pot tam, kjer si sploh ni predstavljala.

Vir: Ekipa Kolegic

Foto: Unsplash.