Vključenost

Izmenjevalnica oblačil v Mladinskem centru Idrija

23. 1. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinskem centru Idrija se zavedajo, da izmenjava oblačil pomeni svež veter v naši garderobi, manjšo potrošnjo, posledično pa privarčujemo in zmanjšamo količino odpadkov. Koncept izmenjave in trajnosten način življenja želijo ohraniti in nadgraditi tudi v idrijski lokalni skupnosti, zato so v svojih prostorih organizirali zimsko izmenjevalnico oblačil.

Vsak/a je lahko s seboj prinesel/a svoja zimska oblačila in dodatke, ki jih ne potrebuje več, med že prejetim pa si je bilo mogoče izbrati nekaj modnih kosov za popestritev svoje domače garderobe. In kaj je najboljše? Na izmenjevalnicah se oblačila stalno menjujejo! Če si torej pred nekaj minutami pregledal/a že vsa oblačila in dodatke, je lahko situacija že čez nekaj minut popolnoma drugačna, saj z novimi udeleženci/kami pridejo tudi novi modni kosi.

Poskrbeli pa so tudi za poseben »chill kotiček«, kjer se je bilo možno usesti, popiti tople napitke in se posladkati s piškoti. Za prijetno glasbeno ozadje pa je ves čas skrbela DJ Looni, ki je pričarala prav poseben “vibe” na dogodku. Veseli so bili dobrega odziva sokrajanov.

Vir in foto: Mladinski center Idrija