Angažiraj se / Kultura

Jazz ‘ma mlade 2019 – petkovi večeri umetnosti, vina in kulinarike

30. 5. 2019 avtor: MKC Maribor

Festival Jazz ‘ma mlade bo med 31. 5. in 14. 6. že četrto leto združeval ljubitelje jazz glasbe, vina, kulinarike in umetnosti. Mestu in širši publiki se bodo predstavili mladi perspektivni umetniki ter z dogajanjem oživeli Židovski trg, pomembno kulturno dediščino mesta Maribor.

V treh petkovih večerih bodo gostili mednarodne in lokalne jazz zasedbe obetavnih mladih glasbenikov, ki bodo popeljali v svet jazza z nepozabnimi melodijami pionirjev in ikon jazz glasbe, kakor tudi z avtorsko glasbo. Med drugim se bodo predstavili: Mirna Bogdanović & London connectionŽan Tetičković New Standards TrioWCKD NATIONUrška Starovasnik R’n’Jazz Quartetučenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor in učenci Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.

Ob glasbenem programu bo v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči: SinagogaGalerija Media NoxGalerija DLUMFotogalerija Stolp in GT22 potekal bogat spremljevalni program z otvoritvami razstav in podaljšanim delovnim časom galerij, degustacijami lokalnih vin in lokalno ulično hrano, ki jo posebej za festival pripravljajo študenti VSGT Maribor.

Letošnjo edicijo festivala bodo izpeljali ob pomoči novih prebivalk Židovske četrti – čebel. Ob obeležitvi Svetovnega dneva čebel letos marsikje v Sloveniji obeležujejo tudi 100 let organiziranega čebelarstva in ker tudi jazz glasba obeležuje približno 100 let svojega obstoja, bo rdeča nit letošnje ulične hrane med. Nadejajo pa se tudi pestrega izbora najboljših lokalnih vin.

Vstopnine ni!

Celoten program po dnevih:

Celoten dogodek si lahko pogledate tu.

Festival Jazz ‘ma mlade 2019 v sodelovanju s številnimi partnerji, nastaja v produkciji MKC Maribor in društva MID Glas podzemlja.