Angažiraj se / Mladinsko delo

Kratko leto v Mladinskem centru Idrija

7. 6. 2019 avtor: Mladinski center Idrija

S prevzemom Hostla Idrija so v Mladinskem centru Idrija (MCI) od aprila 2018 korak bližje viziji, ki so jo mladinska društva pred sedmimi leti zapisala v svojem razvojnem konceptu. Zdaj lahko lokalnim mladim in turistom ponudijo nova doživetja, od zabav na terasi pred MCI-jem, karavan lokalnih pivovarjev do aktivnosti v angleškem jeziku in še mnogo več.

Leto 2018 so si zastavili kot poskusno leto in ob njegovem izteku so zabeležili že preko 1500 nočitev gostov iz 37 držav. Te številke pa v celoti ne povedo pozitivnih zgodb o odzivih turistov. Tiste, ki so se vrnili v Hostel Idrija, so pričakali osveženi skupni prostori, obnovljena kuhinja in v poletnem času terasa s koriti s svežimi zelišči, mladostnim vzdušjem in s prijetnim razgledom na Idrijo.

In kako naprej?

Postavili so novo spletno stran, redno gostijo Workaway prostovoljce in enkrat projekt ESE Oživimo hišo!. Pri prenovi hostla se že od začetka držijo smernic recikliranja in preoblikovanja odpadnih predmetov, sprejemajo odsluženo pohištvo in mu dajo novo življenje.

Trudijo se, da se mladostna energija širi izven prostorov hostla. Upajo, da bo dosegla tudi vas, še najlažje, če pridete na obisk 7. junija na dan odprtih vrat MCI.

Vabljeni!