Kultura

Kulturni program na Zvoku mladosti

23. 5. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa

V letošnjem evropskem letu mladih bo v petek, 27. maja 2022, cel dan namenjen vam, mladim! Evropsko leto mladih bomo skupaj proslavili na osrednjem dogodku Zvok mladosti, ki bo potekal v Križankah, od 10.00 ure dalje, ko bo potekal tudi pester kulturno glasbeni program.

Prvi bodo ob 10.10 nastopili Cirkus Fuskabo, ki je del programa nevladne organizacije Skala (Zavod Salesianum), ki deluje že več kot 25 let pod sloganom center priložnosti za otroke in mlade, ob 11.00 uri pa sledi stand up Martine Ipša. Martina je ena tistih, ki so ustvarjali sceno stand up komedije v Sloveniji, 12 let pozneje je še vedno prisotna na sceni in je boljša kot kadarkoli.

ŠILA – šolska impro liga, program improvizacijskega gledališča za kulturno razgibavanje dijakov, ki nepretrgoma deluje že od leta 1997 in skrbi za izobraževanje, druženje in gledališko udejstvovanje mladih bo nastopila ob 11.40, dopoldanski del pa bo zaključil DJ Woo-D, ki bo pričel ob 12.35.

V popoldanskem glasbenem delu bo najprej nastopil Ukrajinski mladinski simfonični orkester ob 15.35, program pa bomo zaključili z nastopom skupine Koala Voice, ki se prične ob 16.35.

V okviru dogodka bo potekala tudi interaktivna sejemska dejavnost, na kateri se bodo predstavljale organizacije za mlade, okoljevarstvene in trajnostne organizacije ter vladni resorji. Skozi različne aktivnosti, kot so delavnice o oblikovanju predlogov za odločevalce, delavnice na temo duševnega zdravja, zaposlitve, kvizov o enakosti spolov, ponovne uporabe časopisnega papirja, izmenjevalnice ter mnogo drugih, bomo spoznavali trajnostne tematike.

Celoten program dogodka je dostopen tukaj.

Častni pokrovitelj dogodka ZVOK MLADOSTI je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Vabljeni, vstop je brezplačen.