Prostovoljstvo

Letos v živo usposobili največ oratorijskih voditeljev do sedaj

1. 6. 2022 avtor: Uredništvo

56 na novo za vodenje oratorija usposobljenih mladih prostovoljcev. 56 podeljenih certifikatov Oratorijski voditelj. 6 dni pridobivanja novih kompetenc, sklepanja prijateljstev, deljenja izkušenj, izzivov in dobrih praks. Vse to na dveh osnovnih usposabljanjih za oratorijske voditelje, ki sta se odvili v preteklih dveh mesecih.

Prvi letošnji termin usposabljanja Oratorijski voditelj I je potekal od 25.-27. februarja na Bledu. Udeležilo se ga je 23 mladih voditeljev s 15 krajevnih oratorijev. Drugi termin se je med 27. in 29. aprilov odvijal v Dominikovem domu sredi Pohorja. Tega se je udeležilo 33 voditeljev z 20 oratorijev. Lanskega usposabljanja, ki se je zgodilo prek spleta, se je sicer udeležilo 60 mladih, letošnjih 56 udeležencev pa je največ, kar se jih je v enem letu udeležilo usposabljanja v živo.

Program usposabljanja obsega pridobivanje kompetenc s področij, kot so pedagoška osnova oratorija, vodenje skupine oratorijskih animatorjev, načrtovanje in druga. Velik poudarek pa je tudi na razvoju samih sebe kot voditeljev. Vse to pa ne vključuje čudovitega vzdušja in podelitev, ki so zaznamovale oba termina usposabljanja.

Več utrinkov z usposabljanj najdete na spletni strani oratorij.net.

Vir: Oratorij