Mladinski sektor

Evropski poslanec Matjaž Nemec na obisku v Murski Soboti

28. 9. 2023 avtor: Uredništvo
Matjaž Nemec v Murski Soboti

Na pobudo in povabilo podpredsednika Društva kreativne mladine Marka Lenarčič je Mursko Soboto obiskal evropski poslanec Matjaž Nemec. Namen povabila je bila predstavitev stanja mladih, mladinskega dela in prikaz dobrih praks v Murski Soboti.

Poslanec Nemec si je ogledal mladinski center Dnevna soba in informacijsko točko za mlade kreativce in se seznanil z mladinskim delom v Murski Soboti. Govor je tekel o aktivnostih, ki jih izvajajo v mladinskem centru, predvsem kako so mladi sami vzpostavili Dnevno sobo in prenesli koncept odprtega mladinskega dela v Pomurje. Na kratko so se dotaknili tudi projektov, ki jih izvajajo in izpostavili primere dobrih praks v sklopu evropskih programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota.

Nato so se s kolesi zapeljali po Murski Soboti, saj smo v tednu obiska obeleževali Evropski teden mobilnosti. Tekom kolesarjenja je še naprej tekla beseda o mladinskem delu v Pomurju in tudi v Sloveniji. Za konec so obiskali tudi MIKK Murska Sobota, kjer sta jih sprejela vršilec dolžnosti direktorja Robert Titan in vodja programa. Skupaj so izpostavili primere dobrih praks mladinskega dela v Murski Soboti.

Oboji Društvo kreativne mladine kot MIKK Murska Sobota so mnenja, da je ključno povezovanje in delovanje za dobrobit mladih.

Vir: Društvo kreativne mladine