Mladinsko delo / Prostovoljstvo

Medregijska čistilna akcija in dan za spremembe 2023 v Murski Soboti

26. 4. 2023 avtor: Uredništvo

Društvo Kreativne Mladine, Mestna občina Murska Sobota in KTD Dvorec Rakičan so na dan za spremembe 2023 organizirali mednarodno čistilno akcijo in sprehod od dvorca Rakičan do Soboškega jezera in paviljona EXPANO.

Čistilna akcija je potekala v sklopu solidarnostnega projekta “Gradimo mostove med Prekmurjem in Belo krajino” in v sklopu akcije DAN ZA SPREMEMBE 2023. Istočasno je čistilna akcija potekala tudi v Metliki, kjer so sodelovali člani Plesnega društva krokar v sodelovanju s KUD Placom Metlika in Komunalo Metlika. Čistilna akcija v Metliki je potekala pod sloganom »ZELENI TEDEN v Beli krajini: Očistimo bregove Kolpe«.

Čistilna akcija v Murski Soboti se je začela pri dvorcu Rakičan, kjer so udeleženci prejeli vodo, kavo, manjše prigrizke, vrečko za smeti in rokavice. Udeleženci so čistili okrog dvorca Rakičan in se nato podali na sprehod do Soboškega jezera in paviljona EXPANO. Čistilne akcije se je udeležil tudi župan Mestne občine Murska Sobota, Damjan Anželj. V Metliki so udeleženci čistilne akcije čistili bregove reke Kolpe. S pobiranjem odpadkov so začeli na obrežju metliškega kopališča in se premikali proti Križevski vasi.

Čistilne akcije v Murski Soboti so se udeležili tudi mednarodni udeleženci mladinske izmenjave “Open up – you deserve to be happy!”, ki so od 17. aprila do 25. aprila 2023 bivali v dvorcu Rakičan. Mladinsko izmenjavo organizira KTD Dvorec Rakičan.

Projekt “Gradimo mostove med Prekmurjem in Belo krajino”

KAJ!? Gradili bomo mostove med Prekmurjem in Belo krajino?!

Ja! A ni nora ideja!? Dovolj nora, da smo jo mladi iz Murske Sobote in Metlike tudi realizirali in dobili finančno podporo.

Namen projekta je povezovanje prekmurske in belokranjske regije, saj so mladi mnenja, da je mladinsko delo v obeh regijah še vedno zelo zapostavljeno. V obeh regijah prepoznavajo problematiko pri pomenu odprtega mladinskega dela. Njihov največji cilj bo promocija odprtega mladinskega dela, povezovanje mladih iz obeh regij in izvedba skupnih aktivnostih v obeh regijah. Več informacij lahko najdeš v informativni spletni predstavitvi projekta tukaj.

V projektu sodelujejo Društvo Kreativne Mladine in Plesno Društvo Krokar.

Vir: Društvo Kreativne mladine