Mobilnost mladih

Mladinski jezikovni tabor v Giswilu v Švici

11. 8. 2022 avtor: Mladinski center Idrija

Mladinski jezikovni tabor je bil resnično neverjeten in nepozaben. Vas zanima? Naj vam mladi iz Mladinskega centra Idrija povedo kaj več.

V prvi vrsti je bilo v Giswilu veliko nadarjenih ljudi in razburljivih dejavnosti, kar je samo po sebi odlična kombinacija. Tabor ni bil le jezikovni, ampak tudi glasbeni! Imeli smo odlično priložnost, da smo se preizkusili v igranju najrazličnejših instrumentov: od ksilofona do bobnov. Po vadbi je sledil mini koncert udeležencev. Za nekatere to ni bilo nič takega, za druge – izziv, vsi pa smo uživali v tej izkušnji.

Drugi vrhunec je bilo raziskovanje Švice. Od domačinov smo izvedeli kup zanimivosti, obiskali več mest in slikovitih znamenitosti. Kopali smo se v švicarskih jezerih, imeli piknik v gorah, poskušali lokalno hrano in imeli veliko drugih odličnih dejavnosti – to je bila popolna potopitev v lokalno kulturo.

Seveda smo z veseljem predstavili našo državo drugim udeležencem in z njimi delili čudovite stvari o Sloveniji. Medkulturna izmenjava je potekala na vseh ravneh: od igranja iger do učenja novih besed v drugih jezikih in zanimivih kulturnih večerov, ki so prinesli veliko zabave in razburljivosti.

Tudi naše preživljanje prostega časa je bilo odlično organizirano: imeli smo natrpan, a nenaporen urnik in fantastično smo se zabavali! Preživeti teden na mladinskem jezikovnem taboru v Švici se vsekakor splača, če želite pridobiti nove veščine, imeti odlično govorno vajo, preizkusiti nove dejavnosti in pridobiti ogromno pozitivnih občutij in spominov.