Zaposlovanje

Mladinski svet Slovenije vabi na usposabljanja

7. 1. 2022 avtor: Mladinski svet Slovenije

Bi rad začel_a leto aktivno in naredil_a nekaj za svojo skupnost? Mladinski svet Slovenije bo v januarju in februarju organiziral dve usposabljanji, in sicer Usposabljanje za vodje in organizatorje lokalnih dogodkov – Poveži in REaktiviraj skupnost ter usposabljanje Postani mladinska_i digidelavka_ec.

Usposabljanje za vodje in organizatorje lokalnih dogodkov – Poveži in REaktiviraj skupnost, kjer bodo udeleženci pridobili znanja za uspešno organizacijo in vodenje lokalnega projekta bo potekalo od 21. do 23. januarja. Med drugimi bodo udeleženci spoznali metode vodenja timov in skupin, strateškega in projektnega načrtovanja, prijav na lokalne/nacionalne ali evropske projekte ter še mnogo drugih. Za pridobitev kompetenc na področju odnosov z javnostmi bodo gostili tudi predstavnike Slovenske tiskovne agencije – STA, ki bodo vodili eno izmed tematskih usposabljanj. Po končanem usposabljanju boste imeli udeleženci dodeljenega mentorja –  enega izmed  izvajalcev usposabljanja – ki vam bo pomagal pri organizaciji lokalnega projekta, ki ga boste izvedli v svoji lokalni skupnosti med 6. in 8. majem 2022 za ponovno povezanost in Reaktivacijo skupnosti za blaženje posledic epidemije COVID.

Prijave sprejemajo do vključno 17. januarja. Stroške nastanitve, prehrane in usposabljanja krije Mladinski svet Slovenije.

Drugo brezplačno usposabljanje za mladinske delavcePostani mladinska_i digidelavka_ec, na področju digitalnega (spletnega) mladinskega dela, pa bo potekalo preko spleta (Zoom) v obliki petih modulov. Preko usposabljanja se bodo udeleženci usposobili za učinkovito in uspešno delo s skupinami mladih preko spleta ter spoznali in preizkusili metode, s katerimi bodo tudi preko spleta krepili skupine mladih, jih motivirali za doseganje ciljev ter jih povezovali v skupnost. Na usposabljanju bodo z udeleženci raziskovali, na kakšen način lažje dosegati učinke, ki se bodo približali učinkom dela s skupino v živo.

Usposabljanje sestavlja 5 modulov:
– modul 1: Spoznavanje, ledolomilci in team building
– modul 2: Spletno gostiteljstvo in vključevanje
– modul 3: Na kaj vse moramo pomisliti, ko gremo na splet (značilnosti spleta, vloge, elementi, ki so nam na voljo, itd.)?
– modul 4:  Kako in kje gostiti aktivnosti (od druženja do delavnic)?
– modul 5: Kako preseči kulturo spletnih dogodkov in (o)krepiti skupine v digitalnem okolju?

Predlagajo, da se zaradi kontinuitete vsebin udeležite vseh modulov usposabljanja, možna pa je tudi udeležba na posamičnih modulih. Usposabljanje bo izvedeno dvakrat – enkrat v popoldanskih terminih januarja in enkrat v dopoldanski terminih februarja – točni datumi so dostopni na spletni strani. Prijave zbirajo do največ 3 dni pred posameznim modulom, na katerega se želiš prijaviti, preko spletne prijavnice.