Kultura

Nagradni literarni natečaj za mlade “Pismo sebi iz 2030”

5. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Goi Peace Fundation s sedežem na Japonskem vabi na sodelovanje v vsakoletnem literarnem natečaju za mlade “Pismo sebi iz leta 2030”. Organizirajo ga v namen vzpodbuditi energijo, ustvarjalnost in pobude mladih s celega sveta s ciljem spodbujanja kulture miru in trajnostnega razvoja. Hkrati je cilj natečaja navdihniti družbo, da se uči od razmišljanja mladih, pa tudi spodbujati k razmisleku o tem, kako lahko vsak od nas spremeni svet.

Pismo sebi iz leta 2030

Predstavljajte si, kakšen bi bil idealen svet čez deset let. Napišite pismo sebi, v katerem opisujete stanje sveta leta 2030, način življenja in kaj počnete v prihodnosti.  Vključite vsako pomembno sporočilo, ki ga želite sporočiti sebi iz prihodnosti.

Kako sodelujete?

Nagrade

V kategoriji Otroci in Mladina bodo prejeta naslednja priznanja:

Prejemniki nagrad bodo povabljeni na podelitev nagrad, ki bo novembra 2020 v Tokiu na Japonskem, pod častnim pokroviteljstvom japonskega ministra za izobraževanje. Potne stroške krije organizator.

Vse informacije glede načina oddaje in prijavne obrazce najdeš tukaj.

Poslanstvo fundacije je spodbujati trajnostno in harmonično globalno družbo z dviganjem zavesti, vrednot in modrosti za ustvarjanje miru ter za izgradnjo sodelovanja med posamezniki in organizacijami na različnih področjih, vključno z izobraževanjem, znanostjo, kulturo in umetnostjo.
Vir in foto: Goi Peace Fundation