Vključenost

Najboljši projekt na področju solidarnosti v programu ESE

16. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski center Idrija (MC Idrija) je za projekt Oživimo hišo s strani MOVIT-a prejel nagrado Ključ do solidarnosti, kar pomeni, da so med več kot 100 projekti v Sloveniji izvedli najboljši projekt na področju solidarnosti v programu Evropska solidarnostna enota.

V MC Idrija so leta 2016 izvedli prvo mednarodno aktivnost v sklopu programa Erasmus+: Mladi v akciji, leta 2018 so v uporabo pridobili tudi prostore hostla v isti stavbi. Letos pa so združili vizijo za razvoj objekta in priložnosti mednarodnega mladinskega dela. Oblikovali so projekt Oživimo hišo.

Cilj projekta je bil popestriti hostel in objektu na sploh vdihniti več življenja. Projekt je v veliki meri doprinesel k prijetnejšemu izgledu stavbe, novim priložnostim za mlade in prostovoljstvu v mestu.

Nagrada nam pomeni potrditev za dobro delo na področju dela z mladimi, prostovoljstva, skrbi za okolje in skrbi za pozitivni doprinos k lokalnemu okolju. Veseli nas, da so naše kvalitetno delo opazili in nagradili na nacionalnem nivoju“, so ob prejetju nagrade povedali v MC Idrija.

Vir in foto: Mladinski center Idrija