Neformalno izobraževanje

Nauči se novih veščin brezplačno in s pomočjo svojega telefona ali računalnika!

18. 9. 2023 avtor: Jerneja Potočnik
spletni tečaji

Že res, da nas šola nauči marsikaj, toda če si želiš pridobiti sodobnih digitalnih veščin, ki so na trgu dela vse bolj cenjene, bodo pravi naslov za to številni spletni brezplačni tečaji. Nekaj jih predstavljamo v današnjem prispevku!

Bi ob izvrstnem znanju matematike, biologije, geografije in socioloških teorij želel_a še kaj novega, sodobnega in digitalnega? Recimo znanje kodiranja, digitalnega marketinga, projektnega vodenja, grafičnega oblikovanja in še česa?

Prav to ponujajo številni spletni tečaji, ki so večinoma brezplačni in jih lahko na svoji napravi ter v svojem tempu opravljaš kadarkoli in kjerkoli. Le ena ura tečaja na dan te lahko v že nekaj tednih ali celo nekaj dneh pripelje do novih znanj, ki jih lahko dodaš na svoj življenjepis.

Spletnih strani, ki ponujajo tovrstne tečaje, je mnogo, zato ti danes predstavljamo le nekaj takih.

Udemy

Ena najbolj priljubljenih spletnih strani za izobraževanje ponuja tečaje vseh vrst, vse od programiranja do poslovanja, oblikovanja in še veliko več. Udemy ponuja tudi interaktivne kvize, projektne naloge ter omogoča pridobitev priznanih certifikatov.

Googlova digitalna garaža

Google ima pravo knjižnico spletnih tečajev, ki prinašajo vsebine s trenutno izjemno aktualnih področij ter so primerni za čiste začetnike! Med njimi je tudi nekaj takih tečajev, ob koncu katerih lahko pridobite uporaben in priznan certifikat.

Coursera

Ponuja tečaje iz najboljših univerz na svetu, kot so Yale, Stanford in Princeton, ki so na voljo v različnih jezikih ter zaobjemajo različne teme.

LinkedIn Learning

Na tej spletni strani najdete številne tečaje iz različnih področij, kot so poslovno vodenje, kreativnost, tehnične veščine in še več. LinkedIn Learning ima tudi funkcijo, ki vam pomaga pri iskanju služb, ki ustrezajo vašim novim veščinam.

Skillshare

Skillshare je platforma, ki ponuja tisoče tečajev o različnih temah, kot so umetnost, oblikovanje, poslovanje in še več. Na Skillshare lahko najdete tudi projekte, ki jih lahko dokončate, da utrdite svoje znanje. Žal Skillshare zahteva plačilo naročnine, a je preizkus tečajev za določeno obdobje brezplačen, po izteku slednjega pa na spletni strani večkrat ponudijo še dodatno preizkusno obdobje.

Moje znanje

Portal MojeZnanje.si je platforma, ki ponuja slovenske vsebine in tečaje s številnih področij, vendar pa gre za v celoti plačljivo platformo.

edX

edX je platforma, ki ponuja brezplačne tečaje iz nekaterih najboljših univerz na svetu, kot so MIT, Harvard in Berkeley. edX ponuja tudi plačljive certifikate za tiste, ki želijo uradno priznanje svojega znanja.

Codecademy

Codecademy je platforma, ki se osredotoča na poučevanje programiranja. Na platformi najdeš tečaje iz različnih programskih jezikov, kot so Python, JavaScript, Ruby in še več.

Hubspot

Hubspot je priljubljena spletna stran za pridobivanje sodobnih digitalnih znanj – znanj digitalnega marketinga, upravljanja socialnih omrežij, SEO optimizacije, projektnega vodenja in veliko več. Z registracijo na portal dobiš dostop tudi do številnih digitalnih orodij, ki ti lahko pomagajo, da svoje novopridobljene veščine še bolj izpopolniš!