Zaposlovanje

Negovanje sveta je lahko služba

22. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Kulturno izobraževalnem društvu PiNA, so kot odgovor na veliko brezposelnost med mladimi in istočasno nizko stopnjo zaposlenosti v nevladnem sektorju, zasnovali kampanjo “Negovanje sveta je lahko služba,” v sklopu katere bodo z več kot 40 nevladnimi organizacijami iz vse Slovenije, omogočili mladim, da pridobijo edinstveno priložnost sodelovanja v nevladnem sektorju. 

S programom želijo mlade spodbuditi, da naj pri odločanju za svojo poklicno pot razmislijo tudi o službi v nevladnem sektorju, v katerem lahko prispevajo k pozitivnim spremembam v svetu in v družbi. S pomočjo mentorjev in 80-urnega izobraževanja na delu, bodo mladi pridobili pomembne delovne kompetence, eden/ena od njih pa bo nagrajen/a z enoletno zaposlitvijo v izbrani organizaciji. 

Mlade k sodelovanju vabijo s komunikacijsko kampanjo na plakatih ter družbenih omrežjih, nagovarjajo pa jih s tremi kreativnimi rešitvami: Negovanje sveta je lahko služba, Reševanje sveta je lahko služba ter Lepšanje sveta je lahko služba. Kampanjo so pripravili v sklopu projekta Social Innovators, ki v štirih evropskih državah mladim ponuja zaposlitvene priložnosti, s katerimi lahko udejanjajo svojo človečnost, željo po skrbi za človekove pravice, okolje, enakopravnost vseh živih bitij, skrbi za ranljive skupine, za zdravje, dostop do kulture, socialnega varstva, športa in informacij.  

Če se želiš pridružiti programu, ki spodbuja poklicno pot, v kateri bi lahko udejanjali svojo človečnost, željo po skrbi za človekove pravice, okolje, enakopravnost vseh živih bitij, skrbi za ranljive skupine, za zdravje, dostop do kulture, socialnega varstva, športa in informacij, se lahko do 10. julija 2020 prijaviš tukaj.

Vir in foto: Kulturno izobraževalno društvo PiNA