Izobraževanje / Organizacije za mlade

Nova generacija štipendistov in štipendistk ASEF

19. 5. 2023 avtor: Inštitut ASEF
nova generacija ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je izbrala novo generacijo štipendistov in štipendistk za svoja štipendijska programa. 

Program Raziskovanje v tujini je pridobil 12 nadarjenih posameznikov in posameznic na podlagi njihovih izjemnih akademskih dosežkov, strasti do raziskovanja in predanosti pozitivnemu vplivu na družbo. Udeleženci in udeleženke programa bodo v letošnjem letu opravili_e 10-tedenski raziskovalni obisk pri slovenskih mentorjih in mentoricah na prestižnih univerzah v tujini

ASEF štipendisti Raziskovanje v tujini
ASEF štipendisti Raziskovanje v tujini

12 štipendistov in štipendistk pa je bilo izbranih tudi za program Obisk Slovenije. Gre za posameznike in posameznice slovenske rodu iz vsega sveta, ki so izkazali_e izjemne akademske dosežke, strast do raziskovanja in željo po vzpostavitvi dolgotrajnih vezi s Slovenijo. Program jim bo omogočil 10-tedenski obisk Slovenije, kjer bodo opravili_e delovni ali raziskovalni obisk na univerzi, podjetju ali raziskovalnem inštitutu pri slovenskih mentorjih in mentoricah.

ASEF štipendisti Obisk Slovenije
ASEF štipendisti Obisk Slovenije

Čestitamo vsem našim štipendistom in štipendistkam in jim želimo veliko sreče na tej vznemirljivi poti. Veselimo se njihovega doprinosa k skupnosti ASEF in pozitivnega vpliva, ki ga bodo imeli na našo družbo. 

Za več novic o njihovi poti spremljajte spletno stran in družbena omrežja ASEF.