Zdravje

Ob 14. dnevu za spremembe v Celjskem mladinskem centru izvedli brezplačno zvočno kopel

20. 4. 2023 avtor: Celjski mladinski center
celjski mladinski center

V soboto so v Celjskem mladinskem centru v okviru vseslovenske prostovoljske akcije (Za)čutimo dobro ”Dan za spremembe” izvedli brezplačno zvočno kopel.

Naše telo vsebuje med 70 % do 85 % vode, ki prepoznavajo in sprejemajo vibracije iz okolja. Zvočno kopel je vodil Žan Juhart, ki nas je najprej popeljal čez kratko vodeno meditacijo, potem pa nam je predstavil tibetanske posode. Zvočna kopel je namenjena poslušanju s celotnim telesom, zvoki tibetanske posode oddajajo vibracije, ki v nas sprožijo sprostitev, dvig energije in vzpostavijo notranje ravnovesje. Vsekakor so takšne alternativne sprostitvene tehnike dobrodošle ob stresnem vsakdanu, ki ga živimo.

Dogodka se je udeležilo 15 ljudi, ki so iz Celjskega mladinskega centra odšli nadvse zadovoljni z izvedbo. Udeleženci so bili nad dogodkom navdušeni, eden izmed njih je povedal: ”Zvočna kopel je bila edinstvena izkušnja. Definitivno bi se česa takšnega še kdaj udeležil, saj sem začutil ugodne vplive na svoje počutje.”

S potekom dogodka v okviru akcije so v Celjskem mladinskem centru zadovoljni in bodo v tovrstnih akcijah sodelovali še naprej.