Izobraževanje / Kultura

Objavljen razpis za financiranje štipendij za področje kulture za dodiplomski študij v tujini

29. 6. 2023 avtor: Uredništvo
štipendije za področje kulture

Ministrstvo za kulturo je na svoji spletni strani objavilo Javni razpis za financiranje štipendij za dodiplomski študij v tujini v študijskem letu 2023/2024.

Ta razpis predstavlja odlično priložnost za študente, ki si želijo pridobiti izobrazbo na področju kulture in umetnosti v tujini. Rok za prijavo je 11. avgust 2023, zato je pomembno, da zainteresirani študentje čim prej pristopijo k pripravi svoje prijave.

Predmet razpisa je štipendiranje dodiplomskega študija na tujih izobraževalnih ustanovah, ki ga prijavitelj zaključi s pridobitvijo javno veljavne diplome prve bolonjske stopnje ali primerljivega študija.

Štipendije so na voljo na področjih:

Za pridobitev štipendije je potrebno pripraviti ustrezno dokumentacijo, ki vključuje prijavni obrazec, potrdila o doseženih izobraževalnih rezultatih, opis študijskega programa in druge zahtevane dokumente.

Financiranje štipendij za dodiplomski študij v tujini predstavlja pomemben korak krepitve kulturnega in umetniškega področja v Sloveniji. Študentom namreč omogoča, da pridobijo izkušnje in znanja izven meja države ter se vrnejo domov s svežim znanjem ter novimi perspektivami.

Poleg tega štipendije spodbujajo mednarodno sodelovanje in izmenjavo idej in prispevajo k dvigu kakovosti slovenskega kulturnega prostora.

Za več informacij o razpisu za financiranje štipendij za dodiplomski študij v tujini (2023-2024) obiščite spletno stran Ministrstva za kulturo.