Kultura

Odpotuj na filmski festival v Benetke

3. 4. 2023 avtor: Uredništvo

Si star_a med 18 in 25 let ter obožuješ filme? Ti gre od rok pisanje in sporazumevanje v angleščini? Bi se rad_a povezal_a z mladimi filmofili s cele Europe?

Potem je projekt 27 Times Cinema, ki omogoča udeležbo in srečanje mladih obiskovalcev kina iz držav članic Evropske unije na Beneškem filmskem festivalu, prav zate! 

Prijavijo se lahko mladi, ki:

Pogoj organizatorja je tudi, da iz Slovenije v projektu sodelujejo slovenski državljani.

Kako poteka prijava?

Najprej posnami video, v katerem v angleščini poveš, kaj tebi pomeni Europa. Svoj video začni z »Europe for me is…« in nato razvij svojo misel. Na podlagi videa bo mednarodna žirija presodila tvoji veščini izražanja v angleščini in snemanja. Visoka kvaliteta in izvirnost sta zelo zaželeni. Za navdih in lažjo predstavo si lahko ogledaš video predstavitve ambasadorjev lanskega leta, tudi slovenske predstavnice Ane Marije Hauko, tukaj.

Poleg videa moraš v celoti izpolniti tudi spletno prijavnico, ki je objavljena tukaj.

Izpolnjeno spletno prijavnico, ki jo bo zaključenem izpolnjevanju prejmeš na svoj e-naslov in jo skupaj z videom pošlji preko we-transferja do 5. aprila na naslov ziva.jurancic@kinodvor.org.

Kinodvor bo med vsemi prispeli prijavnicami izbral tri kandidate in jih predlagal v nadaljnjo presojo organizatorjem projekta.

Kaj se zgodi v primeru, da te izberejo?

V tem primeru prejmeš letalsko karto do Benetk, brezplačno nastanitev in festivalsko akreditacijo. Pri tem pa se obvežeš, da boš:

Še več informacij o projektu in prijavi najdeš tukaj.

Vir: Kinodvor