Aktivno državljanstvo / Izobraževanje

Odprt je nagradni razpis za najboljša zaključna dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov

26. 6. 2023 avtor: Uredništvo
Nagradni razpis Društva za ZN za Slovenijo ob dnevu OZN

Društvo za Združene narode za Slovenijo je objavilo nagradni razpis v počastitev Dneva Združenih narodov 2023. Nagradni razpis je namenjen najboljšim diplomskim, magistrskim in doktorskim delom s področja delovanja Organizacije Združenih narodov, ki so bila oziroma bodo zaključena med 1. avgustom 2022 in 31. julijem 2023.

Razpis je namenjen študentom in študentkam, ki so svoja raziskovalna dela uspešno zaključili v preteklem letu. Cilj razpisa je spodbujati in nagraditi izjemne dosežke mladih raziskovalcev ter hkrati širiti zavedanje o pomembnosti dela Združenih narodov za globalno skupnost.

Strokovna komisija bo izbrala do deset najboljših diplomskih, magistrskih in doktorskih del, ki bodo prejela nagrade v okviru 59. nagradnega razpisa Društva za Združene narode za Slovenijo.

Prijave sprejemajo do 1. septembra 2023 preko spletnega obrazca, ki je dostopen na spletni strani Društva za Združene narode za Slovenijo.

Za nagradni razpis pridejo v poštev vse teme, ki obravnavajo tematiko delovanja t. i. družine Združenih narodov (ZN).

Prijava za razpis mora vsebovati:
– izvod dela v elektronski obliki
priporočilo mentorja za nagrado;
kopijo potrdila, kdaj je bilo delo obranjeno.

Strokovna komisija bo nato dela pregledala in ocenila ter izmed njih izbrala najboljša. Podelitev priznanj in simboličnih nagrad bo na proslavi dneva Združenih narodov 24. oktobra 2023.

Društvo za Združene narode za Slovenijo si prizadeva spodbujati akademsko odličnost in prispevati k razvoju znanja na področju delovanja Združenih narodov. Nagradni razpis je odlična priložnost za mlade raziskovalce, da pokažejo svoje talente in prispevajo k pomembnim globalnim temam.

Vir: Društvo za Združene narode za Slovenijo