Izobraževanje / Mobilnost mladih

Odprte prijave za štipendijska programa ASEF 2024

12. 9. 2023 avtor: Inštitut ASEF
štipendijski program ASEF

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je pričela z zbiranjem prijav za svoja štipendijska programa za leto 2024. Nadarjeni mladi se tako lahko prijavijo na program Raziskovanje v tujini ali Obisk Slovenije

Raziskovanje v tujini

Štipendijski program ASEF Raziskovanje v tujini je triletni program, ki ponuja odlično priložnost za nadarjene slovenske študente, da opravijo 10-tedenski raziskovalni obisk na svetovnih univerzah (Stanford, Harvard, Princeton, itd.) pod mentorstvom slovenskih profesorjev. Štipendisti in štipendistke se tekom programa udeležijo številnih ASEF aktivnosti, ki jim pomagajo, da pridobijo nova znanja in se povežejo z drugimi člani ASEF mreže. Vsi pa so vključeni tudi v ASEF Tutorski program, kjer v manjših skupinah raziskujejo izbrano temo s svojega študijskega področja.

Obisk Slovenije

Enoletni štipendijski program ASEF Obisk Slovenije je odlična priložnost za mlade posameznike slovenskega porekla, ki živijo v tujini, da opravijo 10-tedenski raziskovalni obisk na slovenski univerzi, v podjetju ali raziskovalnem inštitutu pod mentorstvom slovenskega mentorja. Medtem ko odkrivajo Slovenijo, njeno kulturo in izboljšujejo svoje znanje slovenskega jezika, udeleženci postanejo del programa ASEF. Prav tako imajo štipendisti in štipendistke možnost sodelovati v različnih dejavnostih ASEF, kjer lahko uresničijo svoj osebni in poklicni potencial.


V ASEF-u si prizadevamo za oblikovanje posameznikov, ki jih odlikuje akademska odličnost, oblikovanje značaja in vračanje skupnosti, zato vabimo vse zainteresirane, da se prijavijo na razpis in postanejo del ASEF zgodbe.


Prijave zbiramo do 29. oktobra 2023.

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo preko e-poštnega naslova info@asef.net.