Vključenost

Odtenki odraslosti

15. 1. 2021 avtor: Uredništvo

Se na poti v odraslost počutiš samega? Ne veš kakšna pot te še čaka? Te zanima kako drugi doživljajo pot v odraslost?       

Če si vsaj na eno od teh vprašanj odgovoril_a z DA, ti priporočamo ogled Instagram profila @odtenkiodraslosti, kjer se zbirajo različni pogledi mladih na odraslost.
 
Socialne pedagoginje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani izvajajo projekt Odtenki odraslosti. S tem projektom želijo opolnomočiti mlade na prehodu v odraslost, jim predstaviti različne možne oblike pomoči, predvsem pa predati BISTVENO SPOROČILO, da ni ene in pravilne poti do cilja – odraslosti. Teh poti je toliko, kolikor je posameznikov – kar želijo prikazati z različnimi odtenki. Ker pot v odraslost ni črno bela, želijo prikazati pot v odraslost z mavričnimi odtenki. Za nastanek mavrice pa sta potrebna sonce in dež.

Si pripravljen_a deliti tvojo pot v odraslost? Vabljen_a k soustvarjanju barvne palete mavrice na poti v odraslost. To lahko storiš tako, da uporabiš svojo kreativnost in jo izraziš preko medija, ki ti je najbližje (npr. slika, poezija, zgodba, fotografija, strip, mozaik…). Svoj odtenek odraslosti lahko podelite preko e-pošte: projekt.odtenki.odraslosti@gmail.comPadlet-a ali na IG profilu @odtenkiodraslosti.

Pri kreiranju si pomagajte z naslednjimi izhodiščnimi vprašanji:

Kaj zate pomeni odraslost?

S kakšnimi izzivi se soočaš na poti v odraslost?

Kaj si že prehodil in kaj te še čaka?

Kakšne barve je tvoja odraslost?

Brez skrbi,  tvoja identiteta lahko ostane skrita ali pa tudi ne – po želji. Če želiš, lahko pod svoje delo pripišeš ime, vzdevek ali identiteto.              

Nestrpno že čakajo tvoj odtenek in se veselijo sodelovanja s tabo.

Vir: Ekipa Odtenki odraslosti