Vključenost

Okrogla miza “Spolni stereotipi v poučevanju”

22. 11. 2019 avtor: Uredništvo

Spolni stereotipi so (še vedno) močno prisotni tako v izobraževanju kot pri delu z otroki in mladimi nasploh. Pogosto nevede in včasih celo z dobrimi nameni obravnavamo deklice in dečke različno, v skladu s prepričanji, ki jih o posameznem spolu imamo. Pomemben prostor reprodukcije spolnih stereotipov je šola in tudi tisti prostori, kjer se izvajajo dejavnosti za otroke in mlade, kot so mladinski centri, počitniški tabori ipd. Kot pedagogi_nje, mladinski delavci_ke in drugi, ki delamo z otroki in mladimi, se moramo zavedati svoje pomembne vloge, ki jo imamo pri odraščanju otrok.

Društvo Nevidno lepilo, društvo za izobraževanja, pomoč in podporo v odnosih, z namenom osvetlili problematiko spolnih stereotipov, organizira okroglo mizo z naslovom “Spolni stereotipi v poučevanju”. Kritično bodo ovrednotili učna gradiva, prostor in ne nazadnje uporabo jezika, ki so pogosto prepredeni s  spolnimi stereotipi.

Okrogla miza se bo odvijala 27. 11. 2019, ob 18.00, na Študentskem Kampusu (Pivovarniška 6, 1000 Ljubljana), v modri čitalnici. Vabljeni ste pedagogi_nje, mladinski delavci_ke in vsi, ki tako ali drugače delate z otroki in mladimi in predvsem tisti, ki to še boste, torej študenti_ke. 

Gostje okrogle mize bodo:

Glavni namen okrogle mize pa bo poiskati konkretne rešitve, kaj lahko vsak posameznik_ca naredi, kako lahko prilagodi svoje poučevanje ali delo z mladimi, da ne bo krepil_a predstav o razlikah med spoloma. Dogodek je brezplačen, po končani okrogli mizi bo sledil sproščen klepet ob prigrizku.

Vir: Društvo Nevidno lepilo
Foto: unsplash