Aktivno državljanstvo / Zabava in prosti čas

Oktobrsko dogajanje v Dravinjski dolini

8. 11. 2022 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Mesec oktober so v Dravinjski dolini začinili s koncerti in raznimi dogodki za mlade, manjkalo pa ni niti govora o aktivnem državljanstvu in lokalnih volitvah.

Oktobrsko dogajanje je otvoril Klub dijakov Dravinjske doline (KDDD), ki je drugo soboto v mescu pripravil zdaj že tradicionalni dijaški žur »Glow Party«. Prvi je bil organiziran leta 2018. Namen dogodka je združevanje in povezovanje mladih ob odlični glasbi z atraktivno tematsko noto – UV svetleče barve. Kljub polnemu teku šolskih dni se je prireditveni prostor MC Patriota napolnil z mladimi – dijaki, študenti in ostalimi, mladimi po duši. Za glasbo sta poskrbela DJ Mattias ter DJ Neo, ki sta s svetovnimi hiti zabavala dolgo v noč.

Aktiven pa je bil tudi Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD), saj so po dolgih dveh letih zopet organizirali sprejem ‘brucov’ – Brucovanje! Za posameznike, ki so v letošnjem letu zakorakali v študentsko življenje, so v MC Patriotu pripravili noč osnovnih informacij, zabavnih iger in smeha. Priložnost so izkoristili tudi za predstavitev kluba, povezovanje ter medsebojno spoznavanje. Za piko na i, sta program z zabavnimi zvočnimi efekti ter izvrstno izbiro glasbenih spremljav začinila Miha Slapnik in Matic Urlep.

Sledeči vikend je prireditveno dvorano MC Patriota napolnil vsestranski ljubljanski umetnik Mark Jacob Cavazza – umetniško ime »Vazz«, ki ga je gostil KŠDD. S hitrim in kvalitetnim razvojem glasbene produkcije in suverenega tekstopisja, se Vazz brez dvoma uvršča med vodilne obraze nove reperske generacije na slovenski sceni. Tako je s svojo dobro energijo in podmazanim jezikom iz rokava stresal svoje največje uspešnice, obiskovalke in obiskovalci pa so se potapljali v neskončnosti njegove poetičnosti.

Koncertni dogodki pa se tukaj še niso zaključili, saj je zadnjo oktobrsko soboto dvorano MC Patriota pretresla zasedba Unforgiven 4. Gre za edini slovenski uradni Metallica tribute band, ki je občinstvu ponudila vrhunsko avtentično predstavo metalskih gigantov. Band sestavljajo štirje prekaljeni glasbeniki: Jure Jurca na kitari in glavnem vokalu, Matevž Pavčnik na drugi kitari, Borut Šemerl na basu in Primož Jelševar na bobnih. Četverec je občinstvo navdušil s hiti kot so ‘Master of Puppets’ in ‘Enter Sandman’, ravnodušni pa niso ostali niti največji oboževalci Metallice.

Mesec pa so v Mladinskem centru Dravinjske doline (MCDD) zaključili s ‘Predvolilnim kafejem’ s kandidati in kandidatkami za občinske svetnike in svetnice ter za župana Občine Slovenske Konjice. Osnovi namen dogodka je bil, da se ob lokalnih volitvah 2022 prispeva h kakovostni predvolilni debati, ki obsega teme, ki so pomembne za mlade in za razvoj lokalne skupnosti. Ključni cilj je, da se vključi mlade, da odprejo teme, ki so aktualne v času predvolilne kampanje in da se jih ozavesti o pomenu vključevanja v lokalne procese odločanja ter o pomembnosti udeležbe na volitvah. Mladim je zelo pomembna prihodnost njihove občine, kar so tudi poudarili v zaključnih mislih.

»Takšni dogodki so zelo dobrodošli, tako za mlade kot za kandidate in kandidatke, saj se drugače ne srečajo v tako odprti obliki,«

je ob zaključku dogodka poudarila direktorica MCDD, Neža Pavlič Brečko.