Zaposlovanje

Podaljšano javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih

31. 7. 2020 avtor: Uredništvo

Po novem lahko delodajalci najkasneje do 15. 11. 2020 oddajo ponudbo na javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih. Povišala so se tudi sredstva, ki so na voljo na javnem povabilu, kar bo omogočilo subvencionirano zaposlitev 2.000 mladih brezposelnih iz vse Slovenije.

Delodajalci lahko v okviru javnega povabila pridobijo subvencijo za zaposlitev mladih, ki še niso dopolnili 30 let in so prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Mesečna subvencija znaša 208 EUR in se lahko izplačuje največ 24 mesecev. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas, za polni delovni čas. Za krajši tedenski delovni čas, vendar ne krajši od 20 ur, lahko zaposlijo invalide, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko delajo le krajši delovni čas.

Pri vključevanju, ob upoštevanju poklica, izobrazbe, delovnih izkušenj in veščin kandidatov, imajo prednost mladi, ki:

Na portalu lahko delodajalci predložijo ponudbo za subvencionirano zaposlitev brezposelnih še v okviru dveh javnih povabil: Zaposli.me in Spodbujanje zaposlovanja oseb iz programa Učne delavnice. Ravno tako lahko uveljavljajo subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki so jih pred tem preizkusili na delovnem mestu v programu Delovni preizkus ali usposabljali na delovnem mestu v programu  Usposabljam.se 2020.

Več informacij najdete tukaj

Vir in foto: Zavod RS za zaposlovanje