Zabava in prosti čas

Majske igre 2023 znova prinašajo pohod na Rožnik

3. 5. 2023 avtor: Špela Ferlin

Tudi letos bo del zdaj že tradicionalnih Majskih iger tradicionalni pohod na Rožnik 17. maja, kjer se bodo ob 14. uri odvijale Igre brez meja in Majska gajba, ob 15. uri bo potekal tek trojk in študentski tek, ob 18. uri pa se bo iz Rožne doline začel pohod na Rožnik.

Se sprašuješ kaj sploh so Majske igre? Majske igre so največji študentski projekt v Sloveniji, ki združuje tri sklope: kulturo, šport in zabavo. Organizator kar tritedenskega projekta je Študentski svet stanovalcev javnega zavoda Študentski dom Ljubljana. Namen teh iger je študentom ponuditi mnogo kulturnih, športnih in glasbenih doživetij ter ohranjati tradicijo, pri kateri vztrajamo že od leta 1983 in v povprečju privabi 30.000 obiskovalcev.

Zabavo bo otvoril glasbeni program 3. maja s pričetkom ob 19. uri, kjer bodo nastopili Superhuman Goats, Hogminister, Jet Black Diamonds, NIET, Happy Ol’ McWeasel in MRFY. Vstopnine ni.

Kaj se bo dogajalo na področju kulture? “Kulturni otoček je prostor, kjer se zabavamo, sproščamo, ustvarjamo, izvemo marsikaj novega in spoznamo cel kup zanimivih ljudi. Koncerti znanih in manj znanih ustvarjalcev so le začetek odkrivanja kulturnega sveta Majskih iger. Vabimo vas v svet stand-upa, razstav, družabnih iger, plesa, petja, dobrih rim, potopisov, filmskega večera pod zvezdami, poezije, zanimivih delavnic in razgibalnic. Vse to v prijetnem ambientu na trati pod bujnimi krošnjami dreves in zvezdnim majskim nebom. Naj vas zaziba in zapelje maj, študentski KULturni mesec,” pravijo organizatorji Majskih iger.

Kaj pa šport? Vsako leto je organiziranih preko 30 različnih športnih tekmovanj. Skupno se dogodkov udeleži preko 2.800 aktivnih tekmovalcev in preko 5.000 udeležencev. Športi se odvijajo po vsej Ljubljani, največ pa se jih izvaja v Rožni dolini. Med najbolj obiskanimi so: odbojka na mivki, mali nogomet, briškula, paintball in beer pong. Vsako leto pa dodamo tudi nove športe iz različnih področij, letos na primer turnir med dvema ognjema na trampolinu. Vsak tekmuje na lastno odgovornost, dogodki pa so namenjeni samo študentom.