Zabava in prosti čas

Poletje pred Škucem

20. 7. 2023 avtor: Društvo študentski kulturni center – ŠKUC
dobimo se pred Škucem

V Ljubljani se vsako poletje odvijajo številni festivali, ki z raznolikimi programi skrbijo za pestro kulturno vzdušje.

Med njimi se bo tudi letos odvijal festival Dobimo se pred Škucem, ki bo obiskovalcem na Glavnem trgu med 21. in 30. julijem od 17. ure dalje ponujal različne predstave, modne revije, koncerte, performanse, razstave, literarne dogodke in delavnice.

Festival vključuje dogodke za vse generacije. Za najmlajše bodo potekale lutkovne predstave, ki segajo od dobro poznanih klasik, kot sta Muca Copatarica in Rdeča kapica, pa do premiere Štorkljica Binca Minca dobi bratca. Poleg teh so na sporedu še Regec Kvakec, Potujoči cirkus nerode Avguštine, Gozdovilimo in druge.

Premierno bo na festivalu možen tudi ogled predstave Domovci. Za odrasle bodo na Glavnem trgu potekale še uprizoritve Medtem ko, Naši ljubi alter idioti, Morfem in Lotosov cvet. V večernem programu se bosta odvila drag šova: Eat your makeup in Majska kraljica in njene spletične.

Za dobro muziko bodo poskrbeli različne izvajalke in izvajalci. V sklopu Muzika na starem trgu bodo nastopili Gal Furlan Qartet, Teo y La Mar: Teo Mandžuka in Maria Keck, Ujma, Fake Orchestra, MatJazz II, Medot Banko, Shaun Banks, Croon, Hamlet Express, Brina in Vasja Onič.

Za spored in opis dogodkov obiščite spletno stran organizatorja dostopno na povezavi.