Neformalno izobraževanje / Zabava in prosti čas

Poletni “Najstajm Part 1”

1. 8. 2023 avtor: Zavod MISSS
poletni najstajm

“We cannot always build the future for our youth, but we can build our youth for the future.”
 Franklin D. Roosevelt

Skupino Poletni Najstajm sestavljajo mladi,  ki se srečujejo in družijo v mladinskem centru Skupaj v skupnosti. Ideja o tovrstni skupini je nastala skupaj z mladimi in za mlade, kot spin off skupine Najstajm, ki se je tekom šolskega leta srečevala v našem mladinskem centru. Prvi del Poletnega Najstajma se je zaključil. Aktivne popoldneve so mladi preživeli ob bowlingu v Klubu 300, igranju biljarda, adrenalinsko v Karting centru Ljubljana Rudnik, se v Veslaškem klubu Ljubljanica spoznali z osnovami veslanja ter pogumno zaveslali po Ljubljanici (morda k olimpijski medalji naproti). Vroče popoldneve so si osvežili tudi v bazenu Kodeljevo (hvala L’mitu za brezplačne vstopnice).

V avgustu nadaljujemo s Poletnim Najstajmom Part II.

Cilji srečanj in druženja so:

Glede na podatke iz poročila iz digitalnega orodja Logbook je v okviru Poletnega Najstajma:

Panel mladih – »okrogla miza« o uporabi interneta ter mobilnih naprav

V okviru Poletnega Najstajma so mladi oblikovali tudi Panel mladih v okviru Centra za varnejši internet SAFE.SI.

Panel mladih sestavlja skupina mladostnikov, ki v okviru Centra za varnejši internet SAFE.SI aktivno sodelujejo tako, da izražajo svoja stališča, mnenja in vrednote o uporabi interneta ter mobilnih naprav. So t.i. glasniki mladih, saj predstavljajo vidik mladih pri odločanju o vrsti in vsebini izobraževalnih gradiv za osveščanje na omenjenem področju (spletne vsebine, vsebine delavnic, tiskani materiali …) ter posredujejo pomembne povratne informacije pri načrtovanju dejavnosti preventivnih kampanj.

Njihovo mnenje, pogledi in izkušnje so zelo dragoceni, saj nudijo informacije iz prve roke o tem, s kakšnimi izzivi se mladi dejansko srečujejo pri uporabi interneta in mobilnih naprav. Predstavniki Panela mladih imajo priložnost zastopati slovenske mladostnike na nacionalnih dogodkih, kot so npr. aktivnosti ob dnevu varne rabe interneta in se udeleževati mednarodnih dogodkov/aktivnosti, ki potekajo v okviru omrežja INSAFE oz. Evropske Komisije (Safer Internet Forum, spletne ankete INSAFE mreže).

Spremljajte naš FB!