Zdravje

Prebojniki zdravja – nov program Familije

27. 3. 2023 avtor: Familija – izobraževalni in terapevtski center

Familija – izobraževalni in terapevtski center je pričel z izvajanjem triletnega programa zdravega življenjskega sloga mladih z naslovom Prebojniki zdravja.

Vanj vključujejo 12 programov PUM-O iz vse Slovenije in 7 mladinskih centrov iz zahodne regije, med njimi tudi njihova MDC Blok in PUM-O Škofja Loka. Sicer pa so Prebojniki zdravja namenjeni mladim od 15. do 29. leta in strokovnim delavcem, ki se dnevno srečujejo z njimi.

V okviru Prebojnikov zdravja bodo izvajali 6 sklopov delavnic na različne teme: preprečevanje nekemičnih zasvojenosti, krepitev osebnostnih veščin, zdravo prehranjevanje, spodbujanje redne športne aktivnosti, izražanje skozi fotografijo, izvajanje ulične telovadbe in promocija rednega gibanja na prostem. Izvedli bodo 3 strokovna srečanja na temo zdravega življenjskega sloga mladih in preventive v tveganjih vedenjih mladih. Izvajali bodo ulično delo Varovalka, ki promovira zdravo in aktivno preživljanje prostega časa na javnih površinah. Organizirali bodo tudi tri detoks vikende in dva detoks tabora, kjer bodo promovirali preživljanje prostega časa onkraj ekranov in tako preprečevali tvegana vedenja za vzpostavitev digitalne zasvojenosti. Pripravili bodo tudi 6 kratkih video vsebin na temo promocije zdravega življenjskega sloga mladih.    

Program Prebojniki zdravja financirata Ministrstvo za zdravje in Občina Škofja Loka.

Poveži se z nami prek socialnih omrežij FB in IG za več informacij.