Mladi z manj priložnostmi / Prostovoljstvo

Pred Mladinskim kulturnim centrom Maribor skupnostna shramba

4. 5. 2023 avtor: MKC Maribor
skupnostna shramba

Na pobudo magistrskih študentov sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru smo se v Mladinskem kulturnem centru Maribor pridružili njihovi pobudi Vzemi ali deli in pred upravno stavbo postavili skupnostno shrambo.

Kaj pravzaprav je inciativa ‘‘Vzemi ali deli’’? Gre za prispevek v skupnostno shrambo za posameznike v stiski, ki je locirana na parkirišču pred upravno stavbo Mladinskega kulturnega centra Maribor.

Vsakršna, pa četudi majhna donacija v obliki nepokvarljive hrane, oblačil ali higienskih pripomočkov lahko pomeni ogromno razliko za nekoga, ki živi v pomanjkanju.

Vsakršna, pa četudi majhna donacija v obliki nepokvarljive hrane, oblačil ali higienskih pripomočkov lahko pomeni ogromno razliko za nekoga, ki živi v pomanjkanju. Stvari lahko vanjo odložite kadarkoli, shramba bo aktivna do junija 2023.

skupnostna shramba

Mariborskim študentom sociologije se je ideja porodila v okviru predmeta Aplikativna socialna psihologija, v okviru katerega so študenti prejeli nalogo za izvedbe intervencije, ki vpliva na določen družbeni problem. Ker so študenti zaznali, da se Maribor, tako kot številna druga slovenska mesta, sooča s problemom brezdomstva in revščine, so se odločili za dobrodelno gesto: pod mentorstvom profesorja dr. Bojana Musila in asistenta Nejca Plohla so po vzorih iz tujine, kjer so tovrstne humanitarne zbiralnice že uveljavljen koncept pomoči šibkejšim, so uredili skupnostno shrambo.

Na njihovo pobudo smo se na Mladinskem kulturnem centru Maribor z veseljem odzvali in jim pomagali pri postavitvi.