Kultura

Pridruži se skupini mladih istrskih filmskih selektorjev

3. 11. 2023 avtor: Uredništvo
banner

Zavod Otok vabi dijake in študente iz slovenske Istrerednim mesečnim srečanjem, ki bodo trajala vse do aprila oziroma junija, ko se odvije festival Kino Otok v Izoli. Mladi selektorji si bodo ogledali 5 do 7 festivalskih filmov in se v družbi mentorjev o videnem poglobljeno pogovarjali in delili kritične razmisleke.

Film boste skupaj obravnavali čim bolj celovito – kot umetnost, kot ustvarjalni izraz, a tudi kot sredstvo in izhodišče za boljše razumevanje družbe ter sveta. Predvsem jih bo zanimalo vaše mnenje o filmih in vaši pogledi na svet. Kot del programske ekipe mednarodnega filmskega festivala lahko mladi tudi sami vplivate na oblikovanje programov za svoje vrstnike in druge gledalce. Izbrani film bodo vključili in predstavili na 20. Mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok – Isola Cinema.

Prijave sprejemajo do 20. novembra na tej povezavi s prijavnico. Podrobne informacije lahko pridobite na e-naslovu meri.viler@isolacinema.org.

Program je del evropskega projekta Mladi selektorji za mlado občinstvo! Mreža evropskih filmskih festivalov, ki ga koordinira Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, s podporo programa EU Ustvarjalna Evropa, podprogram MEDIA. 

Vir: Zavod Otok