Angažiraj se / Kultura

Prijave na festival kratkega filma “Balkan Beyond Borders” so odprte!

29. 3. 2019 avtor: Uredništvo

Festival kratkega filma “Balkan Beyond Borders” je ltematski filmski festival, ki se vsako leto odvija v drugem balkanskem mestu. Praznuje raznolikost Balkana ter ustvarjalce spodbuja k razmišljanju o aktualnih sodobnih vprašanjih prek medija kratkega filma.

Festival “Balkan Beyond Borders” daje novi generaciji filmskih ustvarjalcev možnost ustvarjanja, izmenjave in predstavitve svojih filmov skozi srečanja in sodelovanja. Glavni cilj festivala je motivirati mlade, da izkoristijo svojo ustvarjalnost skozi razmislek o problematičnih vprašanjih v svoji regiji.

Tema letošnjega festivala je “e-motion”:  “Naš svet je odprt prostor, kjer se znanje, spomini, izkušnje in čustva prenašajo in sprejemajo translokalno. Gibanje lahko prinese spremembe in čustva v naše življenje. Vabimo vse umetnike, da svoje razpoloženje oblikujejo v “e-motion” in delijo z nami svoj kratki film.”

Sestavni del festivala so festivalski dogodki, kot so fotografske razstave, likovne prireditve, mojstrski tečaji, diskusije ter dogodki za mreženje.

Pogoji in rok za prijavo:

Festival bo potekal v Atenah, oktobra 2019 (natančni datumi bodo objavljeni julija).

Več o pravilih oddaje in prijavi na spletni strani festivala.