Izobraževanje

Prijave za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih so že mogoče

12. 7. 2023 avtor: Uredništvo
bivanje v študentskih domovih

Če imaš trenutno študentski status oziroma ga boš pridobil_a v oktobru, te spomnimo, da je od 1. julija možna prijava za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih.

Nedavno je Ministrstvo za visoko šolstvo, inovacije in znanost objavilo javni razpis za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih za študijsko leto 2023/2024.

Študentom višješolskega in visokošolskega študija se nudi priložnost za pridobitev subvencioniranega bivanja v privlačnih študentskih domovih ter številne druge ugodnosti.

Skupaj je razpisanih 12.089 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 4671 in 7371 za podaljšanje bivanja, ter 47 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito in študentom s priznano začasno zaščito.
Višina subvencije v študijskem letu 2023/2024 v javnih dijaških, dijaško študentskih in študentskih domovih znaša 27,80 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov.

Študenti, ki izpolnjujejo splošne pogoje, se lahko prijavijo preko spletnega portala eVŠ.

Katere pogoje je potrebno upoštevati?

Med splošnimi pogoji za prijavo na razpis je zahtevano, da študenti:

Prijavo na razpis je mogoče oddati od 1. julija 2023 dalje, prijava za podaljšanje bivanja pa je možna do 16. avgusta 2023. Vloga se odda v elektronski obliki preko spletnega portala eVŠ.

Kako oddati vlogo?

Študenti lahko vlogo oddajo s kvalificiranim digitalnim potrdilom, smsPASS-om, e-osebno izkaznico, uporabniškim imenom in geslom preko sistema SI-PASS ali z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture AAI-račun.

Po uspešno oddani prošnji bodo študenti prejeli potrdilo o uspešno oddani prošnji na navedeni e-naslov, ki so ga navedli v prošnji za bivanje.