Mladinski sektor

Priročnik za opolnomočenje in družbeno aktivacijo mladih

15. 4. 2024 avtor: Uredništvo
ilustracija

V sklopu projekta TRIALOG (s polnim imenom Aktivacija mladih s spodbujanjem njihovega medsebojnega povezovanja, prevzemanja aktivne vloge v lokalnih skupnostih in celostnim opolnomočenjem za življenje brez nasilja), so nastale uporabne vsebine za mladinske delavce, ki jih delimo z vami.

Projekt se je s ciljem opolnomočenja mladih prvenstveno dotikal treh tematik:

Vključeval je številne aktivnosti, med drugim interaktivne delavnice za mlade, usposabljanja za mladinske delavce, večdeležniške posvete na 4 ravneh (lokalni in regionalni, nacionalni, za mladinske delavce in za mlade) ter nastanek spletne platforme. Slednja ponuja informacije za tiste, ki pomoč potrebujejo in za tiste, ki bi radi pomoč nudili, pripravljena pa je v sodelovanju z mladimi in na mladim privlačen način. 

Projektne vsebine in rezultati za mladinske delavce

Prav tako vas vabimo, da obiščete spletno platformo, kjer najdete številne uporabne vsebine zase in za mlade, med drugimi vnaprej pripravljene pomembne vsebine za pogovor z mladimiučne priprave za neposredno uporabo v šolahvaje sproščanja, več o družbeni aktivaciji, prepletenosti spola z duševnim zdravjem in nasiljem ter druge.  


Nosilec projekta je Inštitut za proučevanje enakosti spolov (IPES), v njem pa pomembno sodelujejo tudi Mestna občina Ptuj, Ljudska univerza Ormož, Javni zavod za mladino, šport in turizem Ptuj (prej Center interesnih dejavnosti Ptuj), Mladinski svet Mestne občine Ptuj in Avisensa – Inštitut za psihologijo, svetovanje in izobraževanje, Kamnica. Projekt poteka od junija 2022 in se s koncem aprila 2024 zaključuje. Sofinanciran je preko Norveškega finančnega mehanizma 2014-2021 ter Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj Repulike Slovenije.