Digitalizacija / Neformalno izobraževanje

Projekt Compact (Im-Prove)

20. 5. 2024 avtor: Voluntariat

Kako lahko svoje prostovoljske izkušnje zberem(o) čim bolj Compact-no? Poišči odgovor v Im-Prove in spremljaj lasten napredek!

Prehod na trg dela zna predstavljati izziv. Vsakršno olajšanje tega dela procesa mladim pride prav. Kar dotični projekt daje v ospredje so oprijemljive izkušnje in predvsem njihovo ovrednotenje za namen nadaljnjega iskanja zaposlitve. 

Projekt narekuje krepitev zaposljivosti s pomočjo vrednotenja mednarodnih prostovoljskih izkušenj in mladim ponuja dodatno orodje – spletno aplikacijo – v katerem lahko izkušnje beležijo ter spremljajo osebni napredek. Dodana vrednost je, da aplikacija pridobljene izkušnje ‘prevaja’ v jezik kompetenc in kadrov ter s tem fasilitira v procesu iskanja zaposlitve.

Projekt Competency Improvement for Volunteer Action (Compact) smo pričeli seprembra lani kot nadgradnjo zgodbe preteklega sodelovanja v okviru projekta Improve your impact (2020–2022). 

Časovnica projekta razvidna spodaj.

časovnica

Osrednji fokus projekta predstavljata prej omenjena Im-Prove spletna aplikacija in spletni priročnik. Orodji se med seboj dopolnjujeta – v priročniku lahko najdete različna gradiva in vire za organizacijo dejavnosti na temo trajnosti, podpore pri upravljanju, priprave in izvajanja programov s poudarkom na okoljskih vprašanjih.

Od vodenja, upravljanja konfliktov, samorefleksije, refleksij in vrednotenja s skupino, do družabnih aktivnosti in iger ter nasvetov za delo z aplikacijo Im-Prove, v katero se vsa ta znanja, izkušnje in pridobljene kompetence zabeleži.

Tako aplikacija kot tudi priročnik sta na voljo v več svetovnih jezikih. V okviru projekta smo vsebino prevedli v češčino, slovenščino, ukrajinščino in nemščino.

Na spletni strani bo ustvarjena tudi knjižnica dejavnosti in virov o trajnosti, ki so primerni za delovne tabore ali podobne prostovoljske projekte in jih imajo vodje taborov (ang. campleaderji) možnost uporabljati.

Kmalu bo na voljo tudi Trajnostna kuharska knjiga z enostavnimi in uporabnimi recepti.

Registrirajte se in aplikacijo Im-Prove preizkusite tudi sami, prelistajte obstoječi spletni priročnik in spremljajte naše platforme za obvestila o nadgrajenih orodjih.

spletno mesto

Tako spletna aplikacija, kot priročnik sta v obdobju obnove. Če opazite kako napako v delovanju, nam to prosim sporočite.

*Projekt je sofinanciran s strani EU. 

**Projekt je sodelovalno partnerstvo organizacij INEX SDA (Czechia), Grenzenlos – Interkultureller Austausch (Austria) in Volontariat Zavod (Slovenia).