Zdravje

Prostovoljci Udarnik MC Velenje bodo izvajali nujno dostavo

13. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Zaradi nevarnosti širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) do nadaljnjega Kamerat ne bo izvajal prevozov, bodo pa v tem obdobju na območju Mestne občine Velenje namesto starostnikov po NUJNE stvari (manjše vrednosti) v trgovino ali lekarno skočili člani prostovoljne skupine Udarnik Mladinskega centra Velenje.

Skupina Udarnik MC Velenje sicer s pomočjo vozila Kamerat prostovoljno skrbi za prevoze starostnikov v njihovi okolici, poskrbijo pa tudi za druženje z njimi, pomagajo pri gospodinjskih opravilih, sprehodih in podobno. Zaradi preventivnih ukrepov, uvajajo popolno omejitev druženj s starostniki, vključno s prevozi, bodo pa, s pomočjo Kamerata, v bodoče opravljali nujne nakupe za starostnike

Storitve so brezplačne in se izvajajo za starostnike, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci opravili nakupe osnovnih stvari. Prostovoljci bodo poskrbeli za priporočene preventivne ukrepe pri opravljenih storitvah (predaja denarja in računov pod vrati, nakup pustimo pred vrati).

Storitve bodo izvajali od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro. Dosegljivi so na telefonski številki 03 898 19 22 (pisarna Mladinskega centra Velenje).

Če poznate starostnike, ki bi njihovo pomoč potrebovali prosijo, da podelite to informacijo ali jih kontaktirate na zgornjo številko.

Sicer pa vse aktivnosti in dogodki Mladinskega centra Velenje do nadaljnjega odpadejo, so sporočili.

Projekt Kamerat podpira Mestna občina Velenje z vozilom Kamerat, s katerim bomo za starostnike lahko brezplačno dostavljali nakupe.
Vir in foto: Mladinski center Velenje – MC Udarnik