Zabava in prosti čas

Rap je med mladimi v Celju izjemno priljubljena zvrst

22. 2. 2023 avtor: Celjski mladinski center

Že v lanskem letu se je izkazalo, da je med mladimi v Celju rap zelo priljubljena zvrst. Program v Celjskem mladinskem sooblikujejo tudi mladi, zato so letos izvedli že dva koncerta znanih slovenskih raperjev, ki sta bila odlično obiskana.

20. 1. je dvorana MCC-ja pokala po šivih, zasluge lahko pripišemo eni najvidnejših protagonistk mlajše generacije slovenske rap scene, Neži Mihelič, ki deluje pod umetniškim imenom Žena. Glasbenica je v zadnjih nekaj letih nase opozorila s starošolskim pristopom, igrivim flowom in kupom odličnih singlov – njen “Blossom” sešn je npr. daleč najbolj gledan med domačimi izvajalci na YouTube kanalu festivala MENT Ljubljana. Na odru sta se ji pridružila karizmatična Arne in Tao, ki ustvarjata s pridihom britanskih ulic, veščim rimoklepaštvom in svežo produkcijo. Dobro kemijo med vsemi tremi dokazujejo njihova številna sodelovanja in pokazali so jo tudi v Celju! Sami se lahko prepričate tukaj.

Rap v Celju
Rap v Celju

10. 2. pa je dvorano napolnil izolski raper Drill. Lansko leto je izdal svoj peti solo album z naslovom “Rojeni da blestimo”, kjer najdemo že dobro znane komade, kot so DIY, Rojeni da blestimo, Vrhovi in prepadi, Nokia, Mladi samo enkrat in Razred zase. Na odru so se mu pridružili Axel, Out-Lot in Side + Samastan. Jasno je, da so obiskovalci in tudi nastopajoči neizmerno uživali. Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.  

Rap v Celju
Rap v Celju

Tudi v prihodnosti pripravljajo pester glasbeni program, ki mu lahko sledite tukaj.