Vključenost

Rastimo skupaj 2019, regijski dogodek v posavski regiji

16. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Ste mladi dovolj obveščeni o priložnostih in možnostih za participacijo v lokalnih skupnostih? Želite spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije vabita na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v posavski regijiDogodek bo potekal v petek, 27. septembra 2019, ob 16. uri na Gradu SevnicaCesta na grad 17, Sevnica.

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih.

Predstavljeni bodo primeri dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi delavnica na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja. Predlogi za spremembe v regiji in občinah, ki bodo nastali na delavnici, bodo predstavljeni odločevalcem na okrogli mizi.

Dogodek je namenjen mladim in občinskim uslužbencem v posavski regiji in bo potekal v sodelovanju z Občino SevnicaKŠTM SevnicaMladinskim svetom občine Sevnica ter mladimi v Sevnici.

Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si prizadevajo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Prijave zbirajo prek elektronske prijavnice, ki je dostopna na povezavi, in sicer do petka, 20. septembra 2019.

Vir in foto: Mladinski svet Slovenije