EU zadeve

Razišči EU s projektom rEUral Europe

7. 5. 2021 avtor: Mladinska mreža MaMa

Bi radi izvedeli, kako delujeta Evropska unija in evropska parlamentarna demokracija, kakšen pomen ima EU v našem vsakdanjem življenju in kako lahko aktivno sodelujemo pri oblikovanju skupne evropske prihodnosti?

Z veseljem vam predstavljajo novo spletno stran projekta rEUral Europe, ki ga na Mreži MaMa izvaja skupaj z Inštitutom za politični menedžment, mladinskimi centri in srednjimi šolami ob podpori Evropskega parlamenta.

Spletna stran je namenjena odkrivanju EU, zato na njej najdete vse informacije o projektu, interaktivne igre na temo EU, pomembne podatke o EU  in demokratičnosti ter informacije o naših osmih poslancih v Evropskem parlamentu.

Prav tako vas bodo na spletni strani obveščali o aktivnostih projekta in vas informirali v obliki vlogov z evropskimi poslanci na različne teme, ki se bodo navezovale na politične in druge procese v EU.

KLIK na spletno stran

Ob tem napovedujejo prvi dogodek projekta rEUral Europe, ki bo potekal v Mladinskem centru Zagorje ob Savi, kjer bodo en dan pred dnevom Evrope, na soboto, 8. maja 2021, v središču mesta postavili informacijsko stojnico, na kateri bodo ozaveščali o pomenu demokracije v Evropski Uniji, Evropskem parlamentu ter o treh ključnih temah projekta: varstvu okolja, digitalizaciji in solidarnosti.

Za več informacij jih spremljajte na njihovi spletni strani ali na socialnih omrežjih Facebook in Instagram.