Šport

Razpis za štipendije športnikom iz socialno šibkih okolij za leto 2020

9. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Fundacija Miroslava Cerarja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez objavlja Javni razpis za dodelitev finančne podpore – štipendij športnikom iz socialno šibkih okolij za leto 2020 z namenom podpore športnikom in športnicam iz socialno šibkih okolij.

Skupni obseg razpisanih sredstev razpisa za leto 2020 je 60.000,00 EUR. Fundacija za športnike bo podelila štipendije v dveh kategorijah:

Štipendije bodo podeljene za obdobje 6 mesecev. V kolikor bodo športniki po 6. mesecih izpolnjevali pogoje za nadaljnjo pomoč, se le ta podaljša za dodatnih 6 mesecev. Skupni čas trajanja pomoči Fundacije za športnike po tem razpisu je maksimalno 12 mesecev.

Športniki, ki ustrezajo zapisanim pogojem in merilom skladnim s Pravilnikom Fundacije za športnike, lahko vlogo za dodelitev podpore oddajo na priloženem obrazcu skupaj s potrebnimi dokazili. Sklepe o dodelitvi štipendij bo izdala Uprava Fundacije za športnike predvidoma v roku 30 dni od zaključka razpisa.

Vlogo za dodelitev štipendije pošljete v pisni obliki s priporočeno pošiljko na naslov: Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, Šmartinska cesta 140, 1000 Ljubljana, S pripisom: Razpis Fundacije za športnike

Rok za oddajo vloge je torek, 24. december 2019.

Za vsa morebitna dodatna vprašanja se obrnite na strokovno službo OKS – ZŠZ (Aleš Šolar, ales.solar@olympic.si).

Vir: Planinska zveza Slovenije
Foto: Olimpijski komite Slovenije