Neformalno izobraževanje

Rez! – Mala šola aktivističnega videa

7. 3. 2024 avtor: Društvo študentski kulturni center – ŠKUC

Zavod Omrežje in Društvo Škuc vabijo na Rez! – Malo šolo aktivističnega videa, ki se letos vrača z novim zagonom in svežim pristopom. Cikel brezplačnih delavnic in predavanj je zasnovan z mislijo na mlade, ki želijo skozi medij umetniškega videa obravnavati in osvetliti pereče družbene problematike in pojave.

Udeleženci_ke bodo imeli_e priložnost poglobiti svoje znanje o filmski in video produkciji, postprodukciji, scenaristiki ter uporabi dostopne tehnologije, kot so mobilni telefoni. Projekt spodbuja raziskovanje, refleksijo in debato o družbenih problematikah, ki se udeležencem zdijo pomembne, ter išče najboljše načine za komunikacijo teh tematik skozi umetniški video.

Letošnja edicija prinaša novost v obliki bootcampa, ki bo potekal skozi dve intenzivni sobotni srečanji, 23. 3. in 30. 3. 2024, ob 14.30 uri. Prvo srečanje (predvideno 2 šolski uri) bo namenjeno spoznavanju, strateškemu načrtovanju, snemanju in osnovam priprave kratkega filma ter aktivističnega videa. Drugo srečanje (predvideno 4 šolske ure) bo potekalo na terenu, v starem jedru Ljubljane, kjer se bo osredotočilo na aktualne tematike povezane z življenjem v prestolnici in snemalo materiale za montažo.

Delavnica bo potekala v duhu eksperimentalnega filma, pri čemer bodo dovoljene tudi druge kreativne tehnike. Predznanje ni zahtevano, zaželena pa je osnovna ideja o sporočilu, ki bi ga radi prenesli preko medija kratkega filma. Srečanja bo mentorirala Valerie Wolf Gang, izkušena pedagoginja, intermedijska umetnica, videastka in režiserka.

Obvezne so prijave na e-naslov ustvarjalno.skuc@gmail.com.